Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aceton lepszy do naturalnych paznokci? Czy zmywacz bezacetonowy to mit?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-12, 09:08   #4
MassieDran
Zakorzenienie

Dot.: Aceton lepszy do naturalnych paznokci? Czy zmywacz bezacetonowy to mit?

Cytat:
Napisane przez Majowa Rosa Pokaż wiadomość
Wprawdzie nie jestem pazurkomaniaczką i nie wiem, co w tym świecie słychać, co jest modne, co polecane, a co zakazane, nie znam też odpowiedzi na Twoje tytułowe pytanie, ale akurat używam zmywacza z acetonem (i zawsze tak było) oraz acetonu solo (do zmywania brokatów) i nie cierpię z tego powodu.

Ale dwie sprawy:
1. Dbam o pielęgnację (oleje obowiązkowo codziennie wieczorem)
2. Zmywam mani raz w tygodniu albo rzadziej

Używam tego zmywacza, bo tak jest po prostu szybciej i wygodniej. Od dziewczyn z wątku olejowego dowiedziałam się całkiem niedawno, żeby nie kłaść lakieru "na zmywacz", tylko wcześniej umyć ręce - i teraz tak robię tak na wszelki wypadek, bo argument do mnie trafił i nie wymaga to poświęceń Ale nie sądzę, bym całkowicie zrezygnowała z tego składnika w zmywaczu (no chyba, że wymyślą coś bardziej skutecznego)

Używam tego samego zmywacza, jest najlepszy I od zawsze po zmyciu myję paznokcie dość dokładnie mydłem, nawet nie sądziłam, że ktoś może tego nie robić, tylko od razu malować paznokcie hmmm

MassieDran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując