2015-05-12, 13:40
|
|
|
Dossisława I
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVI
Prowadze zeszyt, ale taki malutki 16k mam go zawsze przy sobie i wszystkie wydatki notuje( w tabelce) , jak nie mam paragonu to podaje kwote plus minus. Prowadziłam kiedys Excel to jest duzo wygodniejsze, bo mozna sobie podzielić na różne kategorie (jedzenie, picie, chemia, kosmetyki, transport, ubrania, opłaty) i od razu podlicza, ale nie zawsze chciało mi się włączyc komputer.
Może zacznij odkładać po wypłacie np.500 zł z wypłaty, albo wrzucaj do słoika wszystkie drobne z portfela-to jest łatwiejsze i zsystematycznościa nie ma problemu. Może to Ci sie przyda do planowania menu http://2.bp.blogspot.com/-qmXgcj8N1H...0/DSC_0774.JPG
Z dietą i ćwiczeniami jest podobnie. Najpierw tydzień trzymania diety z myślą"To tylko tydzień" później w następnym tygodniu" To tylko tydzień" później" To tylko pół roku i koniec" , a później już samo to wchodzi w krew. Poza tym zapisywanie wszystkich posiłków w zeszycie, liczenie kcal,planowanie posiłków, długie spacery i myslenie że przecież serek wiejski z warzywami jest tańszy niż paczka chipsów czy czekolada
|