2007-08-29, 19:33
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak a znajomi ...
Cytat:
Napisane przez wertusia
Jestem ze swoim TŻ już ponad 8 miesięcy .. uwielbiamy ze sobą spędzać czas i nigdy się nie nudzimy ... tym samym odwrócilismy sie od znajomych, on od swoich a ja od moich ... wolimy spedzac ten czas ze sobą .. Kiedyś chodzilam na imprezy z przyjaciolkami, a on z kolegami na piwo do klubów ... Teraz jakos nie mozemy sie zgrac by wspolnie ze znajomymi chodzic. Nie chce go samego puszczać z kumplami bo jak sobie mysle,ze jakas laska moglaby go podrywac a on by był pod wplywem %% i moglby sie zapomniec ?
Nie chce tez sama chodzic z kolezankami, bo wtedy mysle,ze wolalabym by TZ byl wtedy na imprezie ze mną ...
No i kurcze takie kołko zamkniete ... nie chce by juz tak zawsze bylo,ze tylko MY- zawsze razem. Wszystko robimy wspolnie.
Rozmawialam juz z nim o tym i on mi przyznaje racje,ze powinnismy cos zmienic. Jednak nie wiemy co zrobic 
Może ktoś miał podobną sytuacje i podzieli sie sposobem jak to rozwiązac 
Nie chce by stracił przeze mnie kolegow ...
|
Wg. mnie trochę przesadzasz, rozumiem że jesteście ze sobą doiero 8 miesięcy ale najwyższa pora sobie zaufać- na tym opiera się zwizek. Mi też odechciało się samotnych imprez, najczęściej chodzimy razem z Tżtem, ale od czasu do czasu przecież trzeba wyjść osobno -przecież nie jesteście bliźniętami syjamskimi. Może macie wspólnych znajomych wtedy wychodźcie razem, ale od czasu to czasu Ty idz z koleżankami a On z kolegami .Jeśli poważnie traktujecie związek to o zdradzie i flirtowaniu nie ma mowy.. prędzej czy później bedziesz musiała Mu zaufać, przecież nie bedziesz Go pilnować całe życie...może to trudne skoro całe 8 miesięcy byliście nierozłączni ale nie warto zaniedbywać znajomych ,od czasu do czasu z nimi wyjść to nie grzech... inaczej po paru latach odkryjecie, że zostaliście tylko we dwoje, nie macie znajomych, że dusicie się we wlasnym związku, brakuje wam przestrzeni...a wtedy Tż może poczuć się jak w klatce i ucieknie do innej, która pozwoli Mu na wyjścia z kumplami, a chyba tego nie chcesz
|