2015-05-13, 11:22
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: chora sytuacja..
Cytat:
Napisane przez 123frazesy123
Witajcie!!
Po kilku miesiącach od porodu, "była " mojego faceta stwierdziła, że on jest ojcem, co potwierdziły badania DNA, czy warto trwać w takim związku czy odpuścić? Nie zdradził mnie, nie byliśmy wtedy razem. Okłamywała go kilka miesięcy, po czym stwierdziła, że dziecko nie jest jego, raz mówiła że jego, zaraz potem, że jednak nie i tak przez 9 miesięcy. Po kilku miesiącach ciszy zmieniła zdanie, wszyscy zostali poddani badaniom DNA.Ale badanie wykluczyło ojcostwo innych podanych przez nią potencjalnych ojców, a potwierdziło ojcostwo mojego partnera. On jest załamany, nie chce z nią być. Stwierdził, że zniszczył sobie życie. Czy warto tkwić w tym związku? Czy dać sobie spokój? Jakie życie mnie czeka gdybym zdecydowała się zostać?
|
To już twoja decyzja.
Ale powiem ci jedno- mężczyznę poznaje się po podejściu do ojcostwa. Ten lament o zniszczonym życiu bardzo mi się nie podoba. Pewne rzeczy trzeba wziąć na klatę i się z nimi zmierzyć. Nie dziwię mu się, że nie skacze z radości, ale uprawiając seks z tą panią (podejrzewam, że bez zabezpieczenia), musiał się z tym liczyć. Obserwując teraz jego podejście do dziecka, możesz się o nim bardzo wiele dowiedzieć.
To na pewno będzie trudna sytuacja. Jeśli będzie chciał być obecny w życiu dziecka, to będzie musiał dzielić swój czas miedzy ciebie i dziecko. A jeśli nie będzie chciał, to pozbądź się go bez sentymentów.
|
|
|