2015-05-13, 15:17
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Napisane przez vea7
Ale w jakim sensie w wersji ciemnej? Ciemne ściany czy ciemne meble... czy jedno i drugie? Jak dojadę do domu, to mogę Ci wrzucić jak łóżeczko Janka wygląda u mnie w sypialni - a mam ciemną
Nooo... super 
|
ooo byłabym bardzo wdzięczna ciemne mam meble (tzn łóżko, szafki nocne i parapet) bo więcej tam nie mam nic :p miałam jeszcze szafę, ale jest przeniesiona, bo nie zmieściłabym łóżeczka. Ściany mam jasne 
Cytat:
Napisane przez Jess922
I co się dowiedziałaś ? 
|
Powiedziała mi, że najprawdopodobniej to mógł być czop, ale że mam się nie przejmować, bo gdyby to oznaczało coś poważnego, to już byłabym w trakcie porodu Mówiła też, że niektóre kobiety tak mają i jak w pochwie zbierze się nadmiar tego, to część wypada Póki nie mam regularnych skurczy, to mam się nie przejmować A ja skurcze miałam 2 w ciągu dnia, ale takie bardzo delikatne.
A i mówiła, że jak tylko brzuch boli, lub są jakieś skurcze, to żeby nie bać się brać no spę. Podobno dużo kobiet rodzi przedwcześnie właśnie dlatego, że boją się brać tabl rozkurczowe... Ogólnie zawsze lepiej jest wziąć no spę (bo ona nie szkodzi ani mi ani dziecku) niż jej nie wziąć, bo każdy skurcz przybliża nas do porodu... a lepiej nie urodzić za wcześnie
|