Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-14, 13:25   #423
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
kurczaki, zapomniałam o tym zasiłku! Tak mnie magisterka wciągnęła
potem poszukam wieści
bo też już sobie wyliczyłam ile to do kieszeni dostanę jak się Julcia urodzi
każda liczy na ekstra kasę. Mi już tż zapowiedział, że jak coś będzie z tego to do auta będę musiała się dołożyć. Bo coś nowego by się przydało, a właściwie większego.

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ale to nie do końca tak jest. Wcale nie ma pewności, że jak się miało pierwszą CC to i drugą bez gadki wykonają (no chyba, że minął rok od poprzedniej to ok). Ja miałam CC ale 5 lat temu i powiedział lekarz, że nawet jak mi napisze skierowanie na CC właśnie z tego powodu, że już jedną miałam to 3 na 4 szpitale odrzucą moją prośbę i każą rodzić SN

Chyba, że jest taka sytuacja tak jak u Ciebie, że znasz lekarza, który sam zaproponował w swoim szpitalu albo tak jak ja, że mam lekarkę, która wykona... Ale generalnie tak to "obcy" lekarz może to olać i kazać rodzić SN niestety...
Dużo też zależy od lekarza. Ten, z którym mamy ginekologię to każdej ciężarnej co miała cc daje takie skierowanie bez gadania i bez względu na to ile lat minęło od poprzedniego porodu. Tam gdzie ja chodzę to lekarze tak już nie robią. Muszą być konkretne wskazania do cc.

Muszę zabrać się za jakiś obiad bo głodna juz jestem. Będą mielony ziemniaki i rzodkiewka
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora