Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nietolerancja pokarmowa - co tu jeść?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-15, 13:47   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Nietolerancja pokarmowa - co tu jeść?

Cytat:
Napisane przez princess_m Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam wyniki nietolerancji pokarmowej. Nie mogę jeść: mleka krowiego (wszystkich przetworów na bazie mleka), jajek, ryżu, glutenu, pszenicy, żyta, owsa, kukurydzy, soi, papryki, czosnku, imbiru, marchwi, porzeczki, cytryny, pomarańczy, drożdży, ryb słodkowodnych, skorupiaków. Z orzechów tylko włoskie mogę jeść wszystkie inne nie roślin strączkowych.

Mogę każdy rodzaj mięsa, tuńczyka i łososia, pomidory, ogórki, sałatę, brokuły, kapustę, ziemniaki, oliwki.

Jeszcze z obiadem sobie poradzę bo np. mogę zrobić kurczaka z ziemniakami i pomidorami, na kolację sałatkę.

Ale śniadanie to dla mnie problem bo zazwyczaj jadłam kanapki - chleb albo jajecznicę też z chlebem. Wczoraj szukałam chleba orkiszowego bo mi lekarka powiedziała że można - całe szczęście że całkowicie orkiszowego nie znalazłam bo dziś czytam, że gluten to orkisz :/
Nie wiem czym zastąpić ten chleb, masło, czy śmietanę, może mi coś poradzicie?

A skąd masz takie wyniki?
Testy polegały na tym ze trzymasz w rekach 2 elektrody i przepuszczają prąd i na tej podstawie wypisują Ci nietolerancje, badając niby promieniowanie na dane/danych produktów a Twoje?

Jak tak, to daj sobie z tym spokój.
Pic na wodę , fotomotaż.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując