2015-05-21, 06:05
|
|
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Andrzej Duda i jego ewentualna prezydentura - pytanie
Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka
Od tych wyborów zależy w dużej mierze kto wygra wybory parlamentarne. Jeśli Duda to PiS poczuje wiatr w żagle i może wreszcie wygra. Jeśli tak to według mnie dotrzyma niektórych obietnic wyborczych i zmieni się w naszym kraju choć trochę na lepsze. Cudów nie oczekuję, ale wszystko tylko nie znów PO.
|
Jeśli PiS to Mlaskacz i Maciar. Nie moze być inaczej, skoro Mlaskacz pełni funkcję prezesa. Serio, tego chcesz? Nie wierzę. Nie wierzę, że ktokolwiek przy zdrowych zmysłach może tego chcieć. Chcieć powrotu języka nienawiści, powrotu człowieka, który z śmierci brata uczynił szopkę do tego stopnia, że ci, którzy czuli wtedy autentyczny szacunek należny zmarłej głowie państwa (na przyklad ja, choć uważałam i uważam, że śp. Lech był jednym z najgorszych prezydentów) przestali ten szacunek odczuwać? Powrotu do władzy człowieka, który organizuje co miesiąc marsze z pochodniami, które mi się osobiście kojarzą z marszami bojówek SA w przedwojennych Niemczech?
Nie. Ja już serio wolę PO. Wybór między kiłą a rzeżączką, co mocno zaznaczam, ale rzeżączka to stanowczo mniejsze zło.
|
|
|