Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 08:55   #166
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
A mnie właśnie Dady zupełnie nie podeszły, wylewało się z nich wszystko plecami i były strasznie wilgotne w dotyku jak córka zrobiła siusiu. Tych z Tesco nie próbowałam, może kupię na próbkę tym razem

No niby tak, ale spokojnie, 3 trymestr też jeszcze chwilę trwa Prawda jest taka, że wcześniejszy poród to jest jakiśtam niewielki procent, chyba około 6 czy 8% wszystkich porodów, nie pamiętam dokładnie. I w większości przypadków są to ciąże mnogie lub ciąże zagrożone już wcześniej, więc nie ma co panikować. Myślę, że ogromna część z nas spokojnie dotrwa do terminu donoszonej ciąży lub nawet kilka dni przenosi

Ja mam na początek chustę elastyczną, kupiłam przy córce. A później chyba kupię nosidło jednak, marzy mi się tula, ale kosztuje 400 zł, używki chodzą niewiele taniej. Nosidło będzie wygodniejsze też dla męża.
Dla mnie chusty są super, córka tam chętnie siedziała, a ja w spokoju mogłam coś ogarnąć w domu, wyjść na szybkie zakupy itd. Aczkolwiek wkurza mnie to, że przy dłuższym czy dalszym spacerze trzeba też tachać na ramieniu torbę z pieluchami i ubrankami na zmianę, jednak do wózka do można rzucić do koszyka i się nie dźwiga. No i u nas niewiele jest miejsc gdzie można przewinąć dziecko, jakbym się wybrała ze starszą na plac zabaw to musiałabym chyba młodego przewijać na ławce. Jednak wózkiem można podjechać gdzieś na ubocze i tam zmienić pieluchę, ewentualnie do łazienki w sklepie i też przewinąć w wózku. U mnie przewijak jest tylko w łazience w pobliskim CH, a tak to nigdzie

Mam wiele kolezanek, ktore bardzo sobie Tule chwala. Sprawdz sobie jeszcze Mei Tai, tez sie cieszy swietnymi opiniami. Ja wlasnie mam ergonomiczne na pozniej, ale nosidlo poziome za nic sie przy starszej corce nie sprawdzi. Ja stawiam na chuste tkana, tz tez chce sie motac. Z pieluchami no problem, jesli bedziemy szly do parku, to wloze do plecaka starszej corki, zreszta ja zawsze minimalna ilosc nosilam, jak samochodem to w ogole nie ma problemu, z tz rowniez a na jakies wyjscia do miasta jeszcze mam jeden patent - ostatnio odkrylam, ze w sklepach 24h sa male opakowania pieluch - 3 do 5 szt. Na szczescie u mnie niemal w kazdym parku jest lazienka i przewijak. Zreszta na lawce nie problem przewinac. W wozku byloby mi nawet trudniej, bo tu nie uzywa sie gondoli, tylko od razu spacerowki, rozkladane plasko.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora