A mnie właśnie Dady zupełnie nie podeszły, wylewało się z nich wszystko plecami i były strasznie wilgotne w dotyku jak córka zrobiła siusiu. Tych z Tesco nie próbowałam, może kupię na próbkę tym razem
No niby tak, ale spokojnie, 3 trymestr też jeszcze chwilę trwa

Prawda jest taka, że wcześniejszy poród to jest jakiśtam niewielki procent, chyba około 6 czy 8% wszystkich porodów, nie pamiętam dokładnie. I w większości przypadków są to ciąże mnogie lub ciąże zagrożone już wcześniej, więc nie ma co panikować. Myślę, że ogromna część z nas spokojnie dotrwa do terminu donoszonej ciąży lub nawet kilka dni przenosi
Ja mam na początek chustę elastyczną, kupiłam przy córce. A później chyba kupię nosidło jednak, marzy mi się tula, ale kosztuje 400 zł, używki chodzą niewiele taniej. Nosidło będzie wygodniejsze też dla męża.
Dla mnie chusty są super, córka tam chętnie siedziała, a ja w spokoju mogłam coś ogarnąć w domu, wyjść na szybkie zakupy itd. Aczkolwiek wkurza mnie to, że przy dłuższym czy dalszym spacerze trzeba też tachać na ramieniu torbę z pieluchami i ubrankami na zmianę, jednak do wózka do można rzucić do koszyka i się nie dźwiga. No i u nas niewiele jest miejsc gdzie można przewinąć dziecko, jakbym się wybrała ze starszą na plac zabaw to musiałabym chyba młodego przewijać na ławce. Jednak wózkiem można podjechać gdzieś na ubocze i tam zmienić pieluchę, ewentualnie do łazienki w sklepie i też przewinąć w wózku. U mnie przewijak jest tylko w łazience w pobliskim CH, a tak to nigdzie