Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Właśnie sobie pałaszuję truskaweczki!!! kupiłam pół kilo za 6 zeta, miałam zjeść trochę samych, a trochę z cukrem i jogurtem i zostawić dla tż, ale chyba mam za słabą silną wolę Córce chyba też pasują truskawki, bo się obudziła 
nie zrobiłam nawet kilometra z tego co mi się wydaje, a mam taką kolkę z lewej strony, że szok 
Cytat:
Napisane przez Airish88
dzięki, wydaje się być nienajgorszy
|
zależało mi na kokos-gryka a cenowo wypada spoko 
tylko ciekawa jestem, jak my to wszystko przewieziemy w naszym aucie - łóżeczko, materac, walizka, wanienka, mata, ciuchy i cała reszta zakupów 
Cytat:
Napisane przez ridja devojka
Wszystko zależy od nas
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
Dokładnie Chociaż dla mnie ważniejsze od wagi są wymiary i po prostu to, jak wyglądam.
Cytat:
Napisane przez meneq
Tylko przez pierwszy miesiac w dzien, pozniej normalnie. Zeby trafic w porze, kiedy mama jest najbardziej wypoczeta i nie eychlodzic dziecka po kapieli. Bylo jeszcze cos o odwroconym rytmie dobowym, wiec w sumie jako rytual przed spaniem nocnym dla noworodka sie nie sprawdza
|
Ciekawe, czy ja w ogóle będę WYPOCZĘTA Ciekawie tam macie w wielu kwestiach, tak inaczej My chcemy od razu dziecku wprowadzić taki rytuał, żeby się szybciej przestawiła na odpowiednie pory dnia, no i dla nas to będzie wygodniejsze, to nie będziemy kombinować 
A jeszcze w temacie kąpieli - co sądzicie o dodawaniu do wody olejku ze słodkich migdałów? Jest podobno bardzo dobry do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci, zastanawiam się właśnie, czy nie używać go zamiast oliwki czy płynu do kąpieli, a wystarczy kilka kropel do wanienki.
Cytat:
Napisane przez malena1979
Witam,
Hmm...czy będą dokuczać tego nigdy nie wiadomo, ale dla przykładu: u mnie w szkole jest jeden Nataniel, obecnie w 4 klasie i dziewczyna z klas 1-3 opowiadała, że przez dłuższy czas dzieci wołały na niego Natalia i to nie ze złośliwości,po prostu myślały, że tak się nazywa, bo imienia Nataniel nie znały. O ile dzieci z jego klasy w końcu się oswoiły, to już na przykład na "zielonej szkole" problem się pogłębił, bo tam był większej grupie rówieśniczej.
Nie znaczy to oczywiście, że macie go tak nie nazywać, jeśli wam się podoba, to tylko od was zależy.
|
Co Wy macie w ogóle z tymi dziećmi Tyle jest teraz przeróżnych imion, a dzieci się przecież z góry nie uprzedzają, jak danego imienia nie znają, to się nauczą i już (zresztą, szkoda wielka, żeby 8-letnie dziecko znało wszystkie występujące imiona ). Od dziecka wyjeżdżałam na kolonie i spotykałam się z różnymi imionami czy nazwiskami, bo były też dzieci innych narodowości, tyle że żyjące w Pl i zawsze traktowaliśmy to jako ciekawostkę, że np jest takie i takie imię i pisze się je tak i tak w przedszkolu u mojego brata był też chłopiec, który ma ojca chyba Anglika i ma na imię Zac (Zachary chyba )i jeszcze żadne dziecko się z niego nie śmiało, a teraz jest w podstawówce Mojego imienia też sporo dzieci nie znało, a to przecież zwyczajne imię - tylko że żadna Iza nie pojawiła się u mnie w przedszkolu, podstawówce i gimnazjum, byłam cały czas jedyna 
Wiadomo, że trafiają się wredne dzieci, ale takie nie potrzebują oryginalnego imienia, żeby się z kogoś pośmiać.
|