2015-05-22, 22:53
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ktoś ma podobne zdanie odnośnie polityki?
Cytat:
Napisane przez karolina9222
Normalnie każdy teraz interesuje się polityką. Ja się nigdy nie interesowałam i nadal się nie interesuję. Obaj kandydaci są siebie warci. Myślicie że któryś coś naprawdę zmieni? Każdy składa tylko obietnice bez pokrycia. Żeby coś się w Polsce zmieniło, to musiałby chyba być jakiś cud. Wszyscy politycy są tacy sami - realizują tylko swoje indywidualne cele, społeczeństwo mają głęboko gdzieś.
Czy ktoś z was ma podobne poglądy na temat polityki i tego co się ostatnio dzieje?
|
Wiesz, jak jest Euro, to każdy interesuje się i specjalizuje w piłce nożnej, tak działają na społeczeństwo takie eventy Na szczęście znajomych mam głównie normalnych i naprawdę na palcach jednej ręki jestem w stanie zliczyć np. wyborcze teksty tudzież agitacje na moim Fb. W to, że te wybory mogą realnie coś zmienić wierzą chyba tylko "nawiedzeni" - z jednej strony wyznawcy "Dudozbawcy" z drugiej "jak wygra Duda PiS zmusi nas do codziennego odmawiania różańca i zamkną Starbucksa" Jakby nie patrzeć, nie mamy do czynienia z żadnym programem reform, który mógłby cokolwiek zmienić. Gadanie o jakiejkolwiek zmianie czegokolwiek przy wymianie prezydenta w ogóle jest śmieszne, ale i zakładając, że jesienią wygra PiS to także nic nie zmieni dla statystycznego Polaka, bo sprawy istotne dla przeciętnego Polaka nie leżą w zainteresowaniach żadnej z tych partii.
|
|
|