Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Próbować do skutku III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-08-30, 23:42   #1190
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Dot.: Próbować do skutku III

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Hej,
trzymałyście kciuki, to wypada mi zdac relację....
Jestem pozytywnie nastawiona do dalszych starań o dziecko. Ani razu nie padłło haslo in vitro. Lekarz przesympatyczny, serdeczny. Przywitał się, podał rękę. Ale i kompetentny i dokładny. O wszystko wypytał ze szczegółami i mnie i TZ-a, o rodzinę, dzieci w rodzinie itd, oglądał jego wyniki.
I sprawa ma sie tak:
Najważniejsze i bezdyskusyjne - rzucenie palenia. Od tego zaczął. Dał TZ-owi wizytównkę do miejsca, gdzie oduczaja palić i podobno maja swietne rezultaty. Nawet najwięksi twardziele rzucali.
Po drugie - dostał skierowanie na badanie od...chrapania. Podobno problemy z oddychaniem w czasie snu maja duży wpływ na płodność. Dyskusja z TZ-em była smieszna, bo on przez sen nie zdaje sobie sprawy czy chrapie i jak oddycha, a ja z lekarzem rozmawiałam o jego chrapaniu i oddechu. TZ- na mnie patrzył jak na zjawisko i nie wierzyl, a lekarz sie smial...
Po trzecie - dostał leki - cos na podniesienie testosteronu i ma wspomagająco dalej brać kwas foliowy i Androvit. Ma także zrobić USG.
Oboje mamy zaszczepić się na żółtaczkę i zrobić badania genetyczne. TZ pewnie będzie płacił, ale ja dostałam namiary i skierowanie na bezpłatne badania genetyczne ( w ramach jakiejś akcji na PCO) z czego jestem niezmierie zadowolona.
Następna wizyta za 6 tyg, z nowym badaniem nasienia, powtorzonymi badaniami hormonów i wynikiem USG.
Obudziła się we mnie nadzieją...Teraz musze z TZ-em trochę powalczyć o te papierochy i badania...Ale czego się nie robi dla marzeń

Dobrej nocki,
A.
Papierochy... sama rzucilam ponad rok temu, dalej ciagnie ale wszystko jest do zrobienia jak sie tylko chce. Mezus sam pewnie dojdzie do slusznych wnoskow, papierochy to straszne swinstwo
Ami tak trzymac
Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora