Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pies a współlokatorzy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-26, 17:28   #10
phony
Wtajemniczenie

Dot.: Pies a współlokatorzy

[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;5153811 0]Dziękuję phony. O taką odpowiedź mi chodziło właśnie. Co prawda, sama treść za bardzo mnie niepodniosła na duchu - wręcz przeciwnie, ale liczyłam się z tym. Będę musiała w takim razie zweryfikować swoje plany.

Posiadanie psa i trzymanie go w zamknięciu, gdy obok hasają współlokatorzy to barbażyństwo.

Z drugiej strony, wypuszczanie go do obcych ludzi, którzy mają wpływ na jego zachowanie to głupi pomysł, gdy ma się plan ułożenia psa.[/QUOTE]

No niestety wiesz, gdybyś planowała jakiegoś psiaka- maskotkę który miałby być towarzyski, lubić spacery i być po prostu towarzyszem to mogłabyś pomyśleć o tym. Mieszkania studenckie/z obcymi współlokatorami mają te plusy, że psu funduje się niezłą socjalizację

Ale jeśli chcesz psa użytkowego, chcesz z nim trenować itd to musisz jednak do tego podejść bardziej rozważnie i poważnie zastanowić się czy to dobry pomysł. Podejrzewam, że sporo już czytałaś o trenowaniu z psami ras użytkowych i wiesz, że to nie są proste w obsłudze zwierzaki i każdy popełniony błąd kiedyś wróci by dać o sobie znać ze zdwojoną siłą.