2015-05-26, 23:23
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy
Cytat:
Napisane przez pseudofeministka
Z ta blokada to ja mialam to samo, ale co Ci stoi na przeszkodzie polaczyc dwa filmiki? Do tej 36 dorzucic jeszcze jakis jeden czy nawet dwa ? Ja tak robie, zeby lacznie wyszlo mi ponad godzine cwiczen (maksymalnie 1,5 h). Bo wiadomo, ze liczba treningow 40 minutowych czy 60 muntowych jest ograniczona  A jak sie chce zostac z FB to trzeba kombinowac
Ponadto im bardziej intensywny trening tym nie musi byc taki dlugi. Wiec tez nie ma co tak do konca zwracac uwage na sam czas, tylko na to jak trening konstrukcyjnie jest zlozony
Poza tym jak to sie mowi kto szuka ten znajdzie  Trzeba tez miec na uwadze to, ze podczas regularnych cwiczen z FB nasza kondycja sie zmienia, wiec mozna siegac po bardziej wymagajace filmiki
|
Też często łączę filmiki, ale na ogół robię wtedy tak że łączę jeden tylko siłowy z jednym tylko cardio. No i każdego dnia ćwiczę jedną część ciałą (lower body/upperbody/core) i tylko czwartego robie jakiś trening total body. Ale w sumie mogłabym np zrobić standing abs a potem te ćwiczenia na brzuch przeplatane z cardio 
Wiem, że sama długość nie jest ważna ale już nie mogę inaczej, min 40 minut musi być 
Poprawy w kondycji też jestem świadoma, gdy zaczynałam ćwiczyć z FB byłam człowiekiem s tylu kompletnego akrtofla kanapowego - przebiegnięcie się na autobus czy wejście na 3 piętro (moje jedyne "aktywności fizyczne" wtedy) powodowały zadyszkę, teraz natomiast nie ma treningu FB którego nie byłabym w stanie wykonać przez kondycję Dzięki HIITom ta poprawa następuje niesamowicie szybko, dlatego tym bardziej lubię ich treningi.
Cytat:
Napisane przez pseudofeministka
Tak jak napisalas mozesz sobie przed cardio dorzucic jakis zestaw na ramiona czy brzuch czy posladki, do tego crdio bedzie jeszcze bardziej efektywniejsze bo silowymi zredukujesz zapas glikogenu i wtedy przy odpowiedniej intensywnosci treningu odrazu tkanka bedzie spalana
FB jest malo znane w Polsce  Bo ogolnie biorac pod uwage liczbe odslon niektorych filmikow i liczbe sybskrybentow to nie napisalabym
A co to za aplikacja?:d Nie korzystam 
|
Właśnie, ostatnio czytałam o tych siłowych ćwiczeniach, że lepiej robić je w pierwszej kolejności, w związku z tym mam pytanie - zmieniacie kolejność w treningach 1000 kcal? Bo widziałam w komentarzu, że Daniel i Kelli specjalnie układają siłowy na końcu bo to jest bardziej na wyrzeźbienie, a nie na masę samą w sobie i że po treningu siłowym na początku za mało siły zostałoby na poprawne wykonywanie cardio. Mnie raz zdarzyło się zmienić kolejność i przyznam, że HIITy potem to była udręka ale myślę, że skoro miałoby to znacznie poprawić wydajność treningu to byłabym w stanie to robić, tylko właśnie nie słyszałam, żeby ktoś tak robił, może mi to w jakiś sposób zaszkodzi?
Taak, wiem, chodziło mi o Polskę właśnie, bo tutaj mają o wiele większy rozgłos niż np Chodakowska która wypuściła ułamek ilości materiału od FB Btw próbowałąm z nią raz ćwiczyć, z moim przyzwyczajeniem do systemu 20 sek ćwiczenie 10 sek odpoczynek i water breaks, nie było to łatwe, nie poczułam się przekonana też do jej makijażu i ułożonych włosów, Kelli i Daniel są przy niej tacy naturalni 
Wypuścili ostatnio aplikację na telefony z androidem i iPhony jest z niej dostęp do ich treningów ale jednocześnie pełni rolę jakby portalu społecznościowego, można wrzucać zdjęcia, robić ankiety itp
|
|
|