Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wyjazd do Anglii.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-29, 11:40   #1
Inkus97
Rozeznanie

Wyjazd do Anglii.

Możliwe, że już kiedyś był tutaj taki wątek ale ja mam pytanie do Was, co sądzicie o wyjeździe do Anglii, do pracy ?

Moja mama już jakiś czas temu wyjechała do Anglii, tam pracuje i dobrze jej się powodzi. Brat ( 16 lat ) wyjechał rok temu po wakacjach, chodzi do szkoły i również sobie radzi, planuje tam zostać na stałe. Ja jestem w II klasie Liceum, miałam plany z wyjechaniem do mamy razem z bratem rok temu ale jednak rodzina przekonała mnie żebym napisała tutaj maturę i skończyła szkołę, dopiero wtedy wyjeżdżała w świat. Mam chłopaka, który ma 20 lat i pracuje w moim mieście. Jak wiadomo realia polskie nie są zadowalające, zarobki również. Nikt nie chce pracować na same opłaty. Che wyjechać do mamy razem z chłopakiem już teraz, po tych wakacjach ( wrzesień / październik ). Będę miała tam lepszy start jeśli chodzi o pracę, do szkoły również dalej mogę iść ( Collage ). Dach nad głową będę miała zapewniony, bo będę mieszkać u mamy, będę blisko najbliższych mi osób. Teraz pytanie czy ryzykować i wyjeżdżać już teraz, zostawiając rok szkolny ( klasa maturalna ) czy przemęczyć się ten rok w szkole i dopiero wtedy ? Dodam, że przez ten rok zmarnowany tak naprawdę w Polsce, bo co mi da polska matura w Anglii? zaprzepaszczę szansę na to, że w tym czasie mogłabym się już całkiem dobrze "ustawić" u mamy ?
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując