Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-30, 12:50   #1543
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Namisek pisze o biedronce, tam pewnie fasolka dużo taniej Ja właśnie wsunęłam kalafiora z bułką tartą i masełkiem, mmmm
A porodowe skurcze nie są jakieś takie nieziemsko i kosmicznie bolesne, najbardziej wykańcza to, że pojawiają się co chwila i trwają coraz dłużej. I tak przez parę godzin. Ale maluch wiele wynagradza, a trauma zazwyczaj szybko mija
Ja jeszcze tego samego dnia mówiłam, że mogę rodzić jeszcze raz

A brzuch po porodzie miałam taki jak mniej więcej w 6 mcu Widać go było w koszuli nocnej.
Wyglądał podobnie jak u księżnej Kate po pierwszym porodzie, pamiętam, że odznaczał jej się w tej niebieskiej sukience. Chociaż żona mojego szwagra była zdziwiona, że mam taki okrągły, bo ona miała od razu płaski, tylko sama skóra jej trochę wisiała.
Wchłonął się całkowicie jakoś do tygodnia-dwóch po porodzie i był płaski. Po 3 tyg. ważyłam mniej niż przed ciąża, teraz chyba nie będzie tak kolorowo

Ok, dzięki Zrobię na pewno, bo takiego mam smaka teraz na nie, że szok I też uwielbiam połączenie malin i borówek
Podnosisz mnie na duchu tymi słowami
Nie boję się tak bardzo porodu, ale męczy mnie to, że wybrałam szpital bez możliwości podania zzo. A jednak posiadanie takiej opcji z tyłu głowy daje pewne poczucie bezpieczeństwa...

Czyli ciuchy na wyjście ze szpitala ciążowe - ok, got it