Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dan Brown - gwiazda jednej powiesci, czy fenomenalny pisarz?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-07-15, 20:45   #5
Anahstasia
Zakorzenienie

Dot.: Dan Brown - gwiazda jednej powiesci, czy fenomenalny pisarz?

Z tego co wiem to i Brown, i Pearl sa Amerykaninami. Co do Pearla i 'Klubu Dantego' to czytalam go zaraz po 'Kodzie' i jedyna rzecz, ktora mnie przytloczyla to brak wartkosci akcji. Jesli zas chodzi o tresc, to jako ze uwielbiam Danetgo, bylam z jednej strony zaciekawiona, a z drugiej dosc sceptyczna - bowiem jak mozna boskiego Danetgo wciagnac w siatke morderstw rodem z Jamesa Bonda. Jednak uwazam, ze bardzo zrecznie i interesujaco przedstawil on literature sredniowiecznego Florentczyka. W sposob tajemniczy, wciagajacy, czasami niedopowiedziany. Podejrzewam, ze osoby szukajace relaksu, a nie zainteresowane w jakikolwiek sposob literatura, moga byc zawiedzione. Wiele sie mowi, ze ksiazka Pearla stala sie bestsellerem w Stanach, a tak naprawde przecietni czytelnicy po jej lekturze, odkladali ja rozczarowani i znudzeni. Na pewno jest to ksiazka ciekawa, bo choc przypomina typowe powiesci sensacyjne, to cechuje sie swoista innoscia. A tej coraz czesciej mi brakuje, tak jakby wspolczesna literatura sie wypalila
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując