Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy Polska jest już państwem wyznaniowym ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-05-31, 17:56   #21
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Czy Polska jest już państwem wyznaniowym ?

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
I jak dla mnie islam jest dużo gorszy niż chrześcijaństwo.
No ale jak to, że islam jest dużo gorszy ma się do tego złego, co robi KK? Chyba nie chodzi o to, by wybierać pomiędzy tym złym od KK, a tym złym od islamu, tylko żeby całe ''to złe'' wyeliminować.

Cytat:
I nadchodzą czasy, w których to co jest normalne zaczyna być nazywane nie tolerancją.
Co masz przez to na myśli?

Cytat:
Nie lubię jak mi ktoś narzuca, że kościół jest be, a związki homo cacy.
A kto Ci to narzuca i w jaki sposób? Bo jak na razie prawodawstwo naszego kraju narzuca wręcz coś zupełnie przeciwnego.

Cytat:
I śmiesznie, że ci którzy tak głośno o nietolerancji krzyczą są jej najlepszym przykładem.
A możesz podać przykłady? Bo zwykle takie gadanie oznacza ''oni nie tolerują tego, że chcę kogoś dyskryminować [np. w podanym przez Ciebie przypadku związki jednopłciowe], więc są nietolerancyjni!'' -> najczęstsze, obłudne odwracanie kota ogonem przez fanatyków religijnych. Czyli głupi populizm. Nie zarzucam tego Tobie, bo nie wiem co masz przez to na myśli (stąd pytam), ale najczęściej właśnie takie nacechowanie i okoliczności takiego sformułowania obserwuję.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując