2015-06-01, 14:40
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Cytat:
Napisane przez Marei
W szpitalu dostałam próbkę purelan 100 z medeli (czyli lanolina 100%) i super łagodzi. Jest też niesamowicie wydajna. Linomag to chyba to samo, więc polecam. Mnie niestety bardzo bolą sutki, prawie nie mam siary, więc mały najpierw ssie pierś a jak ma dość pracy to dostaje flache.
|
purelan na sutki kupiłam, bo słyszałam, że jest dobry, tylko dlaczego taki drogi ? 
linomag z kolei chciałam dla dziecka, bo kupiłam bepanthen ale masc a nie krem i nie wiem czy nie lepiej na codzień używać czegoś lżejszego
Cytat:
Napisane przez Princesika
Ja nadal mam zamiar sie wepchac w kolejke w tym tygodniu 
|
Mi się nie wepchasz bo jesteś przede mną, w sumie to mamy ten sam termin to która pierwsza ? 
Cytat:
Napisane przez Aika213
Jeśli dobrze pamietam to chyba dobrze na laktację wpływa, ale nie jestem pewna
GRATULACJE  pierwsze czerwcowe dziecko
O matko  to chyba przesada
U mnie była właśnie health visitor ( chyba taka pielęgniarka środowiskowa) przyniosła książeczkę zdrowia dla Małej. Zrobiła wywiad, wypytałam chyba o wszystko, niektóre pytania dość dziwne. Wytłumaczyła kilka rzeczy w stylu nie wolno zostawiać gorącej prostownicy do włosów bo dziecko może sie oparzyć  Ja włosy prostuje raz na rok no ale angielki maja schiza na punkcie prostowania wiec to dość istotna informacja
Ja sie jeszcze w kolejkę nie ustawiam, jeszcze grzecznie czekam 2 tyg
|
Z tą prostownicą to trochę dziwnie 
Ja prostuje codziennie, ale nikt mi nie musi mówić że nie wolno jej zostawiać przy dziecku a na pewno nie położna, mogła by coś bardziej przydatnego powiedzieć
|
|