2015-06-06, 09:38
|
|
żona bez ogona
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Cytat:
Napisane przez logopaula
Dziewczyny, nurtuje mnie kwestia alko. Z tego, co widze wsrod wizazanek, moje wesele bedzie jednym z najwiekszych tutaj (200osob). Slyszalam, ze kiedys bralo sie 0,5 litra wodki na osobe, a teraz podobno 0,7 litra na pare. Jak wy robicie? I ile wina kupujecie? I najwazniejsza kwestia - za ile?
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------
Mimo, ze moi rodzice powiedzieli, ze chca sie ta kwestia zajac, to jednak chce wybadac teren sama.
|
Ja widziałam już tutaj sporo takich, co mają wesela na ok. 200 osób Znaczy niekoniecznie na tym wątku 
I u nas dalej obowiązuje przelicznik 0,5/osoba. Zależy jeszcze czy wesele jednodniowe czy z poprawinami. My mamy z poprawinami i bierzemy przelicznik 0,5 litra na osobę, ale moja koleżanka, która pracuje jako kelnerka na weselach, mówi, że może zbraknąć wódki na poprawiny Więc ja liczyłabym raczej więcej niż mniej, zawsze to można zwrócić do hurtowni.
Edytowane przez wildDaisy
Czas edycji: 2015-06-06 o 09:39
|
|
|