Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - AMILIE Mineral Cosmetics
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-07, 11:22   #1723
margitea
minerałoholiczka

Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
margitea, bardzo pomocne dla mnie informacje i swatche! pięknie dziękuję
a jeżeli chodzi o próbki z Amilie, są pakowane strunowo (takie ładne "woreczki" i mimo, że wydaje się że produktu jest tam bardzo mało - to jednak są minerały. Nie wiem jaki masz problem z cerą (a może w ogóle?) - wszystko jest zależne od tego.

Ja mam cerę raczej normalną, czasami przesusza się w okolicy nosa, bądź wręcz przeciwnie - przetłuszcza w strefie T i mam wtedy tam kilka wyprysków. Mimo wszystko jednak nie mam problemu w stylu trądziku etc. Próbka z Amilie matujący starcza mi na jakieś 5 razy - za każdym razem na całą twarz plus miejsca "problematyczne" - u mnie lekko czerwony nosek etc. Są wydajne.
Nakładam je na sucho. Nie próbowałam jeszcze aplikacji na mokro (wtedy będą mniej wydajne raczej), bo na sucho efekt mi odpowiada
Trzeba mocno strzepać produkt z pędzla i dopiero nakładać. Jak zamówiłam sobie wersję kryjącą - zrobiłam sobie ciasto na twarzy. W matującej było łatwiej, choć też musiałam "wyczuć" ile nakładać. Lepiej mniej niż więcej. Łatwiej dołożyć niż odjąć

Zawsze jednak proponuję najpierw zamówić sobie próbki (szczególnie, że teraz amilie wróciła do bardzo niskich cen tych próbek), ponieważ to co na mojej skórze dla mnie wygląda jak odpowiednik - u ciebie może się różnić.

Jeżeli zaś chodzi o korektory - a raczej różnicę między podstawą a intensive...
INTENSIVE jest bardziej dla skóry suchej i normalnej. Jest też bardziej kremowa od podstawy i podobno odrobinę jaśniejsza w każdym z odcieni.
Niestety nie mam ich, żeby porównać. Jedyne co posiadam to klasyczny korektor w kolorze LIGHT - mimo mojej normalnej cery nadaje się dla mnie całkiem nieźle i mam go jeszcze tak dużo, że poczekam z zakupem wersji "udoskonalonej"
margitea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując