Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomocy!
Wątek: Pomocy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-07, 17:06   #1
unhappyme1
Przyczajenie

Pomocy!

POMOCY!

Potrzebuje pomocy z włosami. Nie wiem od czego zacząć ale może od początku więc: jakieś 5 lat temu dostałam prostownice gdyż zawsze chciałam mieć proste włosy a nie takie loki i kręciołki jakie miałam. Byłam młoda i głupia więc pewnego razu po umyciu włosów (OD RAZU!!!!!!!) zaczęłam prostować mokre włosy (osuszyłam je tylko trochę wcześniej ręcznikiem) OD TEGO CZASU MAM KOSZMAR NA GŁOWIE. Moja regeneracja zaczęła się w 2011 wtedy też pierwszy raz pofarbowałam włosy( tylko ciemniejsze pasemka) Więc 4 lata temu zaczęłam kupować te wszystkie odżywki, olejki, maski itd, ale stan moich włosów niewiele się poprawił (a nawet wcale) Pewnie to dlatego że międzyczasie zachciało mi się kilka razy zmiany koloru. Moim naturalnym kolorem jest ciemny blond podpadający pod jasny, złocisty brąz. Przefarbowałam włosy najpierw szamponetkami na ciemny brąz. Potem poszłam w farby i przefarbowałam na mroźny kasztan cały czas stosując odżywki itp. Jednakże kasztan mi się szybko znudził i na początku tego roku stwierdziłam że chcę mieć naturalny kolor więc poszłam po ROZJAŚNIACZ. Użyłam go dwukrotnie i teraz mam kolorowe włosy z rudymi refleksami. KATASTROFA! Oprócz kolorków, włosy są suche, matowe, łamliwe- jednym słowem JAK SIANO. Zresztą same zobaczcie:

Co mam robić????? Cały czas je nawilżam: raz na tydzień olejuję olejkiem arganowym, robię maski z biowax, używam odżywki gliss kur "oil nutritive" nie używam prostownicy ani suszarki, podcinam końcówki co kilka miesięcy, śpię w warkoczu... Byłam nawet u fryzjera na jakimś zabiegu regeneracyjnym ale to nic nie dało..

POMÓŻCIE

Zdesperowana
unhappyme1 jest offline Zgłoś do moderatora