Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezpieczeństwo narodowe vs bezpieczeństwo wewnętrzne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-09, 22:32   #10
201604130936
Konto usunięte

Dot.: Bezpieczeństwo narodowe vs bezpieczeństwo wewnętrzne

Cytat:
Napisane przez histeryczka_sztuki Pokaż wiadomość
parę osób ode mnie z klasy poszło na ten kierunek. generalnie nauki tyle co na prawie, a takiego samego prestiżu już nie ma. Uważam, ze po prawie można robic dużo więcej i jesli znasz języki obce + udzielasz się w jakiś instytucjach/organizacjach to pracę możną znaleźć. Niekoniecznie tylko w sądzie, bo o to, jak wiadomo, bardzo ciężko.
Powiedz mi. Jak na kierunku oscylujacym wokol zagadnien prawniczych może być tyle samo nauki co na prawie? Zwłaszcza, ze do niedawna byla to wyłącznie podyplomowka? Kryminologia ściśle łączy się z prawem karnym, jest przedmiotem na studiach, a 99pro kryminologow w tym kraju to zarazem karnisci. Jak w takim razie?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez RedArrow Pokaż wiadomość
Generalnie kryminolodzy są po studiach prawniczych więc ten kierunek jest wg mnie bez sensu.
Jo tam. Jak mi się moj życiowy plan spełni to przymierzam się do kryminalogii. Dla siebie, ot tak, jako mile uzupełnienie studiów prawniczych.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-06-09 o 22:33
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując