Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Klej do rzęs
Wątek: Klej do rzęs
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-11-08, 15:24   #6
stokrocia
Raczkowanie

Re: kępki-do Samanty

Samanta Fałkowska napisał(a):
> CZEŚĆ DZIEWCZYNY,

hej)Bardzo bardzo Ci dziękuje Kochana Samanto za odpowiedzpozwolisz,ze jeszcze zadam kilka pytan?

> Sprawa sztucznych rzęs ma się następująco: na pewno lepszym wyjściem są kępki niz rzęsy w jednym pasku. Te drugie wyglądaja nienaturalnie (ale jeżeli chcemy mocny efekt - na specjalne okazje - można również spróbować tej drugiej wersji).

tak,tez przypuszczalam,dlatego kupilm kepki

> Rzęsy przykleja się specjalnie przeznaczonym do tego klejem - sprzedawnym często z kępkami (czyli dokładnie takim jak kupiłaś). Przeważnie ma on zabarwienie przezroczyste (zdarzaja się też czarne).

moj jest bialy.

>Kepki możecie przyklejać chwytając je pęsetą i zanurzajac ich podstawę w kleju

nie polecasz raczej rekami?ja wczoraj probowalam przed szkola zalozyc je wlasnymi raczkami,niestety sie nie udalo i zrobilo mi sie bardzo smutno,bo mialam poczucie,ze zmarnowalam pieniazkinic sie nie udawalo...Trzeba miec zamkniete jedno oko przy nakladaniu tych kepek?jak to zrobic dobrze Samanto?

> następnie trzeba je przyłożyć między nasze własne rzęsy i chwilkę przytrzymać.
chwile?tzn ile?bo moze za krotko to robilam?

>Pamietajcie żeby przed przyklejeniem kępek pokryć swoje rzesy tuszem - gdybysmy to chciały zrobić po przyklejeniu kępek mogłyby one ulec odklejeniu.

dobrze,tak zrobie.Na opakowaniu rzes pisze,ze trzeba miec oczyszczona powieke?to kiedy mozna nakladac cien do oczu?

>Jeżeli przykleimy rzęsy w zewnętrzym kąciku efekt bedzie bardzo delikatny i da wrażenie'wyciagniętego' oka (cos na kształt kociego)

o taki wlasnie mi chodzi!

> Kępki możemy też przykleić na całej długosci górnej powieki - w ten sposób zagęścimy nasze własne rzęsy, a oczy staną się bardziej widoczne.

a mozna w jednym miejscu?chyba Lopez ma tak na zdjeciu,ze na gornej powiece jest przyklejona jedna kepka w polowie powieki?
na dole tez sie da przykleic?

> Trzymają się one do momentu wykonania demakijazu - powinny bez problemu przetrwać cała imprezę.

czy mozliwe jest wykorzystanie jednej kepki ponownie?

JESZCZE RAZ DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ naprawde mi milo i jestem wdzieczna....
stokrocia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując