Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trichogram - pomoc w walce z wypadaniem włosów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-09-01, 19:56   #1
levante
Zadomowienie

Trichogram - pomoc w walce z wypadaniem włosów

Witam serdecznie!
Bezskutecznie szukałam fachowych i obszernych informacji o przygotowaniu włosów do wykonania trichogramu oraz wszystkiego co ma praktyczny związek z tym badaniem, stąd założyłam ten wątek.
Kontaktowałam się dotychczas z kilkoma poradniami, które 'reklamują' się jako specjalistyczne w tej dziedzinie, jednak udzielone mi odpowiedzi ( a nawet ich zupełny brak!) dalekie były od profesjonalnych. Wierzę jednak, że gdzieś, od jakiegoś specjalisty otrzymam upragnione wiadomości.
Chciałabym pozbierać informacje o tym badaniu, ewentulnych miejscach gdzie można je zrobić (oczywiście mam na myśli gabinety dermatologiczne itp.) oraz o tym, jak wykonanie owego badania pomogło już innym w dobraniu odpowiedniej metody leczenia.
Będę wdzięczna za każdą wiadomość w tym temacie.

Edit:
A mezoterapia? Warto?
"Mezoterapia owłosionej skóry głowy
Zabieg polecany osobom z problemem wypadania włosów i łysienia.. Polega na ostrzykiwaniu skóry głowy preparatami pobudzającymi wzrost włosów i zapobiegającymi ich wypadaniu. Mezoterapia może być skuteczna w leczeniu łysienia androgenowego i plackowatego, a także we wszystkich przypadkach przewlekłego wypadania włosów.
W leczeniu wykorzystujemy różne substancje odżywcze: witaminy, aminokwasy, sole mineralne, preparaty poprawiające mikrokrążenie skóry owłosionej głowy. W celu uzyskania efektu leczniczego należy wykonać serię około 4 – 8 zabiegów. Pierwsze efekty w postaci zahamowania wypadania włosów obserwujemy po około 1,5 – 2 miesiącach, a po około 3 miesiącach możemy zauważyć odrost."

Edytowane przez levante
Czas edycji: 2007-09-13 o 08:40
levante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując