2015-06-14, 18:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak poprawić stan cery trądzikowej w miesiąc?
Cytat:
Napisane przez Margaery
Ja czytałam takie wypowiedzi, nie wiem czy na wizażowym wątku czy na istniejącym jeszcze do niedawna forum izotekowym. Akurat ze wzrokiem mam problem, noszę też soczewki (a tu suchość itd.) i zwróciłam na to uwagę. Być może uprzedziłam się do tego izoteku za bardzo i powinnam rozważyć jeszcze raz jego przyjmowanie, skoro inne metody ewidentnie zawodzą
Natomiast jeśli w ogóle do tego dojdzie to teraz jest już na to za późno żeby zacząć kurację przed ślubem. Potrzebuję cudu albo sposobów może nie tak skutecznych, ale ekspresowych
Od jutra staram się wyeliminować nabiał i zobaczymy...
Można wiedzieć jaką miałaś postać trądziku? Jak długo przyjmowałaś izo i czy wystarczyła jedna kuracja? Jakie skutki uboczne wystąpiły u Ciebie?
|
Też noszę soczewki i nieco dokuczała suchość.
Z tym nabiałem to też słyszałam, ze źle może wpływać na cerę, tylko zastanawiam się dlaczego właściwie tak jest. U mnie wyraźnie negatywnie działała czekolada
W chwili gdy trafiłam na lekarza, który zasugerował izo byłam po latach kolejnych kuracji antybiotykami i twarz chyba ze względu już na wiek nie była w złym stanie, trzy wypryski na krzyż. Niestety mam taką karnację, że każda krostka pozostawia przebarwienia, chyba dużo melaminy i z uwagi na to zdecydowałam się na izo, aby tych dalszych przebarwień uniknąć. W tym tygodniu kończę więc nie powiem Ci, czy nie wróciło, jednak w tym momencie jest rewelacja, takiej buzi nie miałam od dziecka, zero wyprysków, przebarwienia rozjaśnione, lekarka powiedziała, że izo działa jak ciągła mikrodermabrazja. Bez porównania z efektem po antybiotykach czy maściach, i to zawsze efektem chwilowym. Nie miałabym większego problemu aby wyjść bez makijażu teraz, a na własnym ślubie także byłam mocno wytapetowana bo ciągle z cerą było coś nie tak
Ach, krew jest monitorowana regularnie, u mnie wynik był pod koniec kuracji nawet lepszy niż na początku, co dziwne w sumie.
Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-06-14 o 18:39
|
|
|