2015-06-14, 19:03
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak wypracowac zaangazowanie w zwiazku Waszym zdaniem?
Cytat:
Napisane przez krokodylowa1996
Powiedzmy poznajecie kogos na kim wam bardzo zalezy, a widzicie ze sie oddala. Tylko nie piszcie rzuc , znajdz innego bo kto kiedy kolwiek byl zakochany wie ze to wydaje sie najgorsze co mozna zrobic..czasem tak jest, ze ludzie jakis czas nie sa zafascynowani a potem sa. Dlaczego czasem jak ktos jest super, a bardzo pokazuje zainteresowanie to ktos go tak nie ceni.A moze sa cechy przyciagajace ? interesujaca osobowosc? Nie wiem doradzcie mi tylko prosze nie piszcie ze ma mnie akceptowac i kochac jaka jestem etc.Bo chce tylko jego. Wiem ze za bardzo uzaleznilam sie emocjonalnie  nie wiem jak to zmienic  pomozcie
|
Jeżeli komuś nie zależy to mu nie zależy i nie ma magicznego sposobu, że to zmienić. Skoro ta osoba tego nie chce, nie wykazuje chęci/ inicjatywy to Ty tym bardziej niż na to nie możesz poradzić. W związku powinny starać się dwie osoby a nie jedna, to samo dotyczy się zaangażowania. Jeżeli ludziom na sobie zależy to nie muszę szukać jakiś sposób. Czasami lepiej naprawdę jest odpuść niż tkwić w czymś, co tylko sprawia nam przykrość, czujemy sie niedocenieni, odrzuceni, czujemy, że druga osoba się oddala.
Znaleźć sobie jakieś zajęcie, hobby, żeby o tym nie myśleć. Skupić się przede wszystkim na sobie.
|
|
|