Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-18, 09:39   #3899
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mam wrażenie że jesteś wściekła na sam fakt, że Twój partner nie odbiera porodu jak w tej książce. Pamiętaj że tam są opisy UDANYCH porodów i to w sytuacji, w której facet też na pewno jest mocno zakręcony na całą naturalność i fizjologię. A to jest na pewno mniejszość wśród mężczyzn.

Nie zmusisz TŻ do zmiany tego, co czuje. On po prostu taki nie jest i nie zmienisz tego na 2 miesiące przed porodem. Twoja złość jest tutaj niepotrzebna i nie pomaga. Nie nagniesz faceta żeby nagle zaczął się pasjonować porodami, rodzicielstwem bliskości i wszystkimi tymi rzeczami które są dla facetów obce.

Mnie fizjologia też nie przeraża, ale są faceci którzy nie dość, że nie są w stanie wytrzymać porodu to przy swoich dzieciach mają odruch wymiotny przy każdym przewijaniu. Dla nas to jest TYLKO kupa, dla nich AŻ.
Tez mi się wydaje ze jesteś teraz wściekła i przesadzasz. W ciąży generalnie łatwiej się wkurzać i ja to rozumiem ale zamykać z się zupełnie na inny sposób myślenia. Są różne pary i różnie wygląda ich intymność. Mnie moj maz widział podczas wymiotów, sikam przy nim, ale dalej bym się nie posunela. Nie jesteśmy kumplami. Wiem ze nie zniechęca go to do mnie ale nie chce też testować na ile możemy sobie pozwolić w poznawaniu naszej fizjologii. Tez dlatego ze dla mnie byłby to dyskomfort. Chce go przy porodzie ale też boje się ze będzie to dla mnie krępujące. Daj mu czas. Wróć do tematu na spokojnie za jakiś czas. Nie używaj takich określeń ze albo kocha albo jest niedojrzały. Świat nie jest czarno biały.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.