Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-18, 09:44   #4750
Acka
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja też mam chodzące, ale prawda jest taka, że jak przyjdzie co do czego, to nie ma różnicy między 1 a 2. Z tym, że jeśli masz chodzące, to możesz wyjść do lekarza, na badania, do apteki, ewentualnie do sklepu po zakupy pierwszej potrzeby (jesli nie masz kogoś, kto Cię w tym wyręczy), lub na spacer. I gdyby okazało się, że przyjadą na kontrolę, a Ciebie nie ma w domu, to masz chyba 5 lub 7 dni na to, zeby zgłosić się do placówki ZUS i się wytłumaczyć. U mnie w domu wiedzieli, że jeśli przyjedzie ktoś z ZUSu,a mnie nie bedzie w domu, to mieli mowic, ze pojechalam do apteki, po czym mieli dzwonic do mnie, zebym sobie kupila cos w aptece (np witaminy), zeby miec paragon Na szczescie bylam w domu, wiec ominie mnie cale to tłumaczenie się

Więc to, ze masz 2 na L4 wcale nie upoważnia Cię do tego, że możesz sobie chodzić gdzie Ci się podoba, bo powinnaś siedzieć w domu. Chore, no ale... w PL nic nie powinno zdziwić
A niby wszędzie mówią, że ciąża to nie choroba ZUS ma inne zdanie w tym temacie
No to ladne jaja do mnie nie przyjda bo mieszkam gdzies indziej a jak pojda do mieszkania rodzicow ich tez niema:/ nie strasz! A ciekawe jaka jest kara:P powrot do pracy? Heh
Acka jest offline Zgłoś do moderatora