Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-18, 10:16   #3913
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie miałam okazji [emoji14] samej ryby też nigdy nie wąchałam. Ale czuję zapach jak wchodzę do sklepu rybnego albo na dziale rybnym w sklepach i dla mnie to wszystkie ryby tak dają. Ja wiem, że to w głowie jest ale przez to mi ciężej określić, czy dana ryba śmierdzi czy nie, a już w sklepie to w ogóle nie wiem i zdaję się na sprzedawcę [emoji14]

Ja się z nią często kłócę i o wszystko, mój tż też już cierpliwość traci. Bo moja mama nie potrafi się przestawić na to, że ja podejmuję decyzje bez jej zgody i udziału. Dla niej to ona cały czas ma prawo decydowania o moim życiu jak wtedy, kiedy byłam w jej domu na jej utrzymaniu [emoji3] tylko że kłótnie z nią są bez sensu. Przykład - mówiliśmy jej z 1000x, że w tym roku się na wieś nie przeprowadzimy. Nie ma takiej opcji, nie zdążymy z remontem no i tż nie ma żadnych szans na przeniesienie w pracy w tym roku. Mówiłam jej ja, mówił tż. A nie ma tygodnia, żebyśmy nie rozmawiały o domu na wsi i ona cały czas nam mówi, żeby na zimę tam zamieszkać, cały czas myśli, że ja tam urodzę i zamieszkamy na wsi już w tym roku, a jak jej mówimy, że nie, to udaje mega zdziwioną. Jakby jakąś demencję miała normalnie [emoji3] Ona w głowie ma taki plan, że my zamieszkamy w tym roku na wsi, ja urodzę tam, będę kp, chrziny zrobimy w październiku w mojej parafii a przyjęcie u księdza i zaprosimy (my czyli ona i tata) tylko rodziców tż i jego dwie siostry, plus oczywiście moi bracia. Chciałoby Ci się tłumaczyć co drugi dzień, że ona o niczym nie decyduje i dowie się w swoim czasie o chrzcinach jak zaproszenie dostanie i że zamieszkamy na wsi najwcześniej w przyszłym roku, jak nie później? Wątpię. Czasem się z nią kłócę jak już wytrzymać nie mogę ale staram się ją olewać bo dyskusje z nią są bez sensu [emoji6]

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

To sie zgadzam, ryby, na ktore trafialam w Pl nie sa bezwonne. Co innego tutaj, stad wdalam sie w dyskusje
meneq jest offline Zgłoś do moderatora