2015-06-18, 19:26
|
|
|
żona bez ogona
|
Dot.: Przygotowania są już w toku, bo nasz sezon za pół roku! PM 2016 cz. 31
Cytat:
Napisane przez tetrikk
Ale to nie jest wyciąganie pieniędzy od ludzi  Mają kupić kwiatki i wydać 20zł - niech przyniosą te 20zł i wrzucą na pomoc. A zresztą nikt na siłę przecież nie będzie nalegał, żeby ktoś wrzucił. Nie wiem jak jest w hospicjum, ale w domu dziecka, czy schronisku dla psów takie 200-300zł to nie jest nic. Dla mnie bardziej pokazówką byłoby właśnie "hej wszyscy, a wiecie, że 10% pieniędzy z kopert wpłaciliśmy na hospicjum?".
|
Tylko wątpię, że ktokolwiek by mówił, że w ogóle planuje wpłacać tam te pieniądze Po co o tym mówić? Dla mnie najważniejsze jest, żeby robić, a nie o tym gadać.
Nie porównuj schroniska dla psów do hospicjum Dla psów łatwo kupić karmę, kocyki, ale dla pacjentów, którzy spędzają tam ostatnie dni naprawdę bardziej pomocne będą kwiaty albo słodycze, bo większość z nich nawet do ogórka nie wychodzi i nawet nie wiesz jakby się ucieszyli właśnie z tego bukietu kwiatów za 20 zł. Który będzie im przypominał o tym jak pięknie jest na dworze, będzie ozdobą w beznadziejnej, pustej sali. A nie z kilku stówek, które nie wiadomo jak zarząd spożytkuje, o to mi chodzi.
|
|
|