Dot.: Czy To Pora Na Rozstanie?-pomorzcie Rozwiklac Problem
podzielam po trosze zdanie poprzedniczek a jesli chodzi o moją opinię/radę brzmi ona tak:
te wątpliwości pojawiły sie teraz, tak krótko po ślubie (pół roku) i uważam że do takich myśli ( o rozstaniu) skłoniła Cie obecna sytuacja...jesteście tam daleko bez rodziny, bez przyjaciół - wydaje mi się że nie do końca zgodziłaś się na taki finał i być może rozłąka z "nimi" spowodowała u Ciebie takie czy inne spostrzeżenia
Co do jego agresji - myślę że to sprawa nie cierpiąca zwłoki - porozmawiaj z nim koniecznie! Powiedz że nie życzysz sobie takiego traktowania - nie krzycz, nie mów z wyrzutem - porozmawiajcie jak ludzie, ale nie pokazuj mu że się boisz że tak Cię traktuje - bądź pewna siebie 
Jeśli to Cię w jakiś sposób pocieszy - sama nie jestem jeszcze mężatką ale od znajomych którzy staneli na ślubnym kobiercu słyszałam że początki bywają trudne jest to dla Was zupełnie nowa sytuacja - wspólne życie, każdy dzień razem, wspólne problemy - to już nie życie w pojedynkę 
Ta różnica charakterów widocznie jakoś Was zbliżała do siebie skoro wytrzymaliście w związku 6 lat więc uważam że to Tylko chwilowe "załamanie kondycji małżeńskiej" - musicie się "dotrzeć" ale spokojnie - na pewno Wam się ułoży...podstawą jak we wszystkim jest ROZMOWA - musicie rozmawiać o swoich potrzebach, pragnieniach, bólach i rozterkach - przecież tworzycie rodzinę i kto ma być Wam bliższy jak nie mąż/żona?
A nie sądzę też że nagle wyszła z Twojego TŻ taka bestia której na oczy wcześniej nie widziałaś nie udawałby takiego czy innego przez 6 lat no bo jak zapewne ta sytuacja też jest dla niego trudna - spróbujcie się do siebie zbliżyć, mieć w sobie oparcie, znaleźć coś co Was połączy 
Przecież najważniejsze co Was łączy to MIŁOŚĆ prawda? Kochasz Go? ... Głowa do góry 
Nie zostawiaj tego tak jak jest - dbaj o sój związek, DBAJCIE! nie zostawiajie tego samego sobie bo się rozwali to wszystko a szkoda kolejne problemy będą się nawarstwiać i będziecie się od siebie oddalać wyjaśniajcie wszystkie "ALE" na bierząco ...
Byś zdołał nimi drugiego obejmować
Phil Bosmans
|