Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Życie z kierowcą TIRa :) część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-23, 03:39   #1856
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Życie z kierowcą TIRa :) część II

Agusiaczek, szkoda że nie wypytałaś gina o wszystko, w końcu on od tego jest Zadzwoń do niego jak możesz, jeśli idzie na urlop w czasie kiedy przysługuje Ci usg, to spokojnie możesz iść do innego, ale fajnie by było gdyby Twój gin Ci może polecił któregoś...
Mnie tutaj będzie trudno Ci poradzić, bo na usg prenatalne jeżdżę dodatkowo, do innego miasta, do prywatnej kliniki.
Usg prenatalne to bardzo dokładne i dość długie badanie, podczas którego sprawdza się wszystkie parametry, mierzy się mózg, sprawdza się nerki, zalążek kości nosowej...itd itp, generalnie sprawdza się, czy wszystko się rozwija tak jak powinno. Dodatkowo jest jeszcze badanie krwi (tzw.test PAPPA), ktore połączone z wynikami usg daje obraz prawdopodobieństwa wystąpienia chorób, ale nie wiem czy robią je na nfz wszystkim młodym dziewczynom, bo refundacja jest od 35roku życia (chyba że są wskazania stwierdzone przez gina).

Nie myślalaś o zajrzeniu na Wizażową Poczekalnię i o dołączeniu do mamusiek z Twojego planowanego miesiąca porodu? Ja mam termin na koniec września, ale siedzę na Październikówkach, od razu raźniej jak się czyta o tych samych objawach, rozterkach i można na bieżąco wymienić się informacjami, doświadczeniami

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-06-23 o 03:41
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując