2015-06-25, 16:48
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na idealnie gładkie nogi ?
Wg mnie golenie nóg, by skóra była gładka polega na kilku krokach:
1. peeling (ja używam peelingu firmy joanna o zapachu malinowym, ale wiele dziewczyn na forum poleca peelingi kawowe)
2. Dobór najwygodniejszej metody golenia (mi np. wosk nie pasuje, bo mam przy kostkach bardzo duże cebulki włosowe i po takim goleniu mam mnóstwo czerwonych kropek, które z bardzo bliska wyglądają jak porozrywana skóra )
3. olejek lub krem po goleniu, lub cokolwiek nawilżającego i jednocześnie nie drażniącego skóry po goleniu
4. Poza dniami gdy golimy nogi też trzeba je smarować jakimś kremem nawilżającym i robić peelingi, to da nam pewność, że włoski nie będą wrastać aż tak bardzo
Co do punktu 2, to ja golę nogi jednorazową maszynką (damską z rossmana, albo z auchan), a przed goleniem robię peeling i nakładam piankę do golenia dla mężczyzn (wersja dla skóry wrażliwej). Golę nogi, myję je wodą, wycieram się ręcznikiem, kładę krem nawilżający. Następnego dnia także robię peeling i kładę krem nawilżający. Wrastające włoski to u mnie jakieś sporadyczne są może ze 3 na każdej nodze, a to wg mnie bardzo mało.
|
|
|