Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-26, 08:55   #3744
Loyd
Zakorzenienie

Dot.: Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Serio? Po takim zwykłym podkładzie, gdzie filtr jest np 15?

polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki!
Ten temat byl niedawno poruszany, nie chodzi dokładnie o spf a o to

Edit
Skin Foundation SPF 15 – (Active ingredients: Octinoxate 7.50% and Titanium Dioxide 1.00%) Water, Methyl Trimethicone, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Pentylene Glycol, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl dimethicone, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Talc

Dwa pierwsze miejsca w składzie i ich % zawartość zwykle mowi nam o tym czy podklad będzie bielił. Tu podkład będzie Bielilł na bank
Choć nie ma reguły.

Spf nie zawsze określa nam to czy podkład dobrze będzie dobrze wyglądał czy nie.
Poza tym mniej to widać w podkładach lekko kryjących bo tak czy siak prześwituje nam nasz naturalny kolor skóry

Ysl ( prawie każdy) bieli
Chanel vitalumiere i Perfection lumiere bielą
Everlasting bieli
Bobbi Brown rich bieli...
Skin foundation nie bieli i ładnie wychodzi na zdjęciach ale takie eksperymenty są dość kosztowne więc jeśli ktoś chce wyglądać ładnie i nie ma na wydanie 1500 zł żeby sprawdzić czy coś będzie ok czy nie po prostu kupuje podkład bez spf , albo taki który wiadomo że się dobrze fotografuje

Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow.

Edytowane przez Loyd
Czas edycji: 2015-06-26 o 08:58
Loyd jest offline Zgłoś do moderatora