Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szczeniak a etat
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-06-27, 09:18   #5
pffe
BAN stały

Dot.: Szczeniak a etat

Cytat:
Napisane przez aimilka Pokaż wiadomość
Hej,

Mam moze głupie pytanie ale bardzo mnie to stresuje.
Planujemy z Tż zakup wymarzonego szczeniaka. Starannie dobraliśmy rasę odpowiednią do mieszkania w bloku i naszego trybu życia, moment w naszym życiu w którym ew. wydatki na weterynarza czy inne potrzeby zwierzaka nie powinny nam sprawić problemu. Jesteśmy już zdecydowani i powoli zaczynamy się rozgladać za konkretnym szczeniakiem. W międzyczasie sen z powiek spędza mi pytanie: "jak szczeniak zniesie czas kiedy my będziemy w pracy?". Na początek planujemy urlop a następnie zsynchroniozwanie się pod kątem chodzenia do pracy (ja najwcześniej jak mogę, Tż najpóźniej jak może) ale wciaż się martwię czy to nie będzie dla Psiaka trauma? Z jednej strony wiem ze ludzie mają psy i etaty i obie strony żyją ale z drugiej nie chce psa męczyć, moze warto poczekac kilka lat i psiaka wziać np. na macierzyńskim? tylko że i ta opcja ma swoje ryzyka (alergia, dzielenie czasu miedzy potrzeby psa a nowonarodzone dziecko itd.)

Jakie są Wasze doświadczenia, porady?
a ja mam takie zasadnicze pytanie. co jak za 2-3 lata urodzi Wam się dziecko? wtedy psa wywalisz bo może mieć alergię? super, po co w ogóle brać psa pod uwagę z takim podejściem?
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując