2015-06-28, 17:45
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
Napisane przez lexie42
Ja się już uspokoiłam, leżałam teraz na plecach i maleństwo fikało koziołki  chociaż nigdy go tej porze nie czułam, może faktycznie wyrabia sobie rytm dnia 
|
super, że już wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez fasterka90
poziomkowa dziś oglądałam te same śpiworki  totalnie się nie znam na tych wszystkich rzeczach dla niemowlaka, zastanawiałam się czy taki śpiworek jest ok ale widzę że doświadczona mama też ogląda to chyba ok
iclosemyeyes dzięki za troskę  raczej zwykłe uroki ciąży u mnie,wymioty już coraz rzadziej ale jednak dalej mi się zdarzają,tak raz dwa razy na tydzień :/ a to połowa 21tygodnia... Jak juz pospalam do 16 to obudziłam się ze zgagą,na szczęście mięta szybko pomogła i chyba w końcu wracam do żywych  a i mała trochę bardziej ruchliwa 
|
też mi się ten śpiworek spodobał, chociaż nie wiem czy nie kupimy takiego otulaczyka o którym kiedyś pisałam i to by było do spania, do wózka osobny śpiworek i jeszcze do tego różek do noszenia po domu to chyba już wystarczy taka ilość? 
oj to myślałam, że już wszystkim wymioty przeszły jednak u Ciebie sprawdza się to, że przy dziewczynce bardziej męczą mdłości a co do zgagi to ja chyba nigdy w życiu nie miałam i nawet nie wiem jak to odróżnić 
Cytat:
Napisane przez magdalena111111
Wózek średniej klasy, łóżeczko ( na allegro z pościelą materacem)
butelki, smoczki (łańcuszek pudełko na smoka), laktator, sterylizator, podgrzewacz, opakowanie termiczne, środki do mycia butelek, suszarkę do butelek, myjki do kąpania podkłady do wanienki termometr do wody, ręcznik, aspirator do noska, nożyczki, grzebień, kosmetyki do pielęgnacji i do kąpieli, pościel do łóżeczka za to wszystko oprócz łóżeczka i wozka wyszło 100zł w sklepie internetowym abc-bobasa tak na próbę powrzucałam do koszyka ale nie wszystko było co chcę, jeszcze wanienka bujaczek, przewijak jakieś drobne rzeczy ( pieluchy tetrowe , flanelowe) ciuszki i meble których nie liczyłam bo mąż zrobi, i jeszcze nie jedno mi przyjdzie do głowy.
|
to widzę, że same niezbędniki chociaż tak się na przykład zastanawiam nad takimi rzeczami jak:
-laktator
-sterylizator i podgrzewacz i inne akcesoria do butelek
czy te sprzęty są niezbędne przy planowanym karmieniu piersią? Co sądzicie? Wiadomo, że w praktyce może wyjść różnie ale nie wiem czy kupować od razu tak na wszelki wypadek.
|