Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gdzie najszybciej sprzedać ciuchy ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-01, 10:46   #9
Vilqa
Zadomowienie

Dot.: Gdzie najszybciej sprzedać ciuchy ?

Cytat:
Napisane przez karenina101 Pokaż wiadomość
To prawda,najlepiej chyba na oxl,na gumtree jest olewka,na vinted nie jest źle ale jak sprzedajesz rzeczy max do 39zł,najgorzej chyba na allegro,bo tam 200 razy się pytają o wymiary i w końcu nie kupują a dodatkowo masz prowizje;/
Z vinted też jest taki problem, że jak nie masz tam komentarzy to kiepsko idzie sprzedaż. Ja wystawiam paczki, raz-dwa w roku na Allegro (mniej więcej za 100 zł + wysyłka idą) i tyle. Majątku nie zbijam, ale trochę się robi luzu w szafie. Próbuję teraz na vinted, ale milionpoincet pytań o wymiary, kolor, stan zużycia, czy sprzedam za 10 zł z wysyłką, albo "wymianka", albo "przyślij mi, ja zmierzę i jak będzie dobre to ci kasę prześlę"(serio, autentyk). Potem i tak następuje "nie masz tu komentarzy, to nie kupuję".

Z OLX też są przeboje. Raz mi się trafiła laska, która uparła się na odbiór osobisty i wpłatę przy tymże odbiorze (mimo, że wyraźnie zaznaczam, że nie ma takiej opcji). Ok, niech będzie. Przyjeżdża laska, łapie za torby i daje mi 20 zł mniej, niż było umówione, "za paliwo sobie policzę, bo przyjechałam osobiście"...

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując