2015-07-01, 10:46
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie najszybciej sprzedać ciuchy ?
Cytat:
Napisane przez karenina101
To prawda,najlepiej chyba na oxl,na gumtree jest olewka,na vinted nie jest źle ale jak sprzedajesz rzeczy max do 39zł,najgorzej chyba na allegro,bo tam 200 razy się pytają o wymiary i w końcu nie kupują a dodatkowo masz prowizje;/
|
Z vinted też jest taki problem, że jak nie masz tam komentarzy to kiepsko idzie sprzedaż. Ja wystawiam paczki, raz-dwa w roku na Allegro (mniej więcej za 100 zł + wysyłka idą) i tyle. Majątku nie zbijam, ale trochę się robi luzu w szafie. Próbuję teraz na vinted, ale milionpoincet pytań o wymiary, kolor, stan zużycia, czy sprzedam za 10 zł z wysyłką, albo "wymianka", albo "przyślij mi, ja zmierzę i jak będzie dobre to ci kasę prześlę"(serio, autentyk). Potem i tak następuje "nie masz tu komentarzy, to nie kupuję".
Z OLX też są przeboje. Raz mi się trafiła laska, która uparła się na odbiór osobisty i wpłatę przy tymże odbiorze (mimo, że wyraźnie zaznaczam, że nie ma takiej opcji). Ok, niech będzie. Przyjeżdża laska, łapie za torby i daje mi 20 zł mniej, niż było umówione, "za paliwo sobie policzę, bo przyjechałam osobiście"...
|
|