Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - MazidłaSephoraLancomeKapp usIwostinZiajaMaybellinel ,loreal
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-09-04, 11:31   #1
yolabb
Przyczajenie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

MazidłaSephoraLancomeKapp usIwostinZiajaMaybellinel ,loreal

NIEAKTUALNE _ zapraszam za kilka miesięcy

COLOR=blue]DOKŁADKA:[/COLOR]
- NOWY ZAPAKOWANY W FOLIE Sypki Puder Translucide Loreal, odcien 04, prawdziwy rarytas dla filtromaniaczek, tylko za cos extra z mojej listy - filtry, najlepiej całe LPR lub puder dr. Hauschka

Chetnie i pilnie (wyjazd) wymienię:
- Lancome Miracle So Magic woda perfumowana100ml - zużucie ok 6-7 mm od góry z buteleczki, zakupiona pare miesiecy temu w Galerii Centrum - za ciekawy zapach (za avon, orifalme, yves rocher dziekuje), moze byc mniejsza pojemnosc + coś z mojej listy -->> nieaktualne

- Sephora - baza pod makijaż super matująca- użyta 2-3 razy
- Iwostin - krem na przebarwienia rozjaśniający - zużycie ok 1/3
- Kappus - ta sama firma produkuje pachnace mydełka - kram do ciała wiśniowo-miętowy, 300 ml, tylko odrobinę otwarta flia w celu powąchania, zakupiony tydzien temu w Marionnaud
-[St. Ives - balsam rewitalizujący do ciała, zapach waniliowy - zyżucie ok 20%[/color]- rezerwacja
-Ziaja - krem oliwkowy do twarzy - cały i nowy
- Ziaja - tonik ogórkowy, użyty kilka razy
- Maybelline - tusz czarny Great Lash, ten w różowo-zielonymopakowaniu, użyty kilka razy, zakupiony w lipcu br.
- Maybelline - błyszczyk water shine gloss, 5 ml, kolor 504 rose cristal baby pink (??) - w zasadzie wpada w róż, ale na ustach daje to naturalny ładny efekt, aplikator przybrudzony lekko - użyty na trcohę ciemniejszą szminkę i kredkę, użyty kilka razy, zużycie minimalne. - opakowanie wyjatkowo nie uległo zniszczeniu, przywiezione rok temu z Francji -->rez.
-Nivea Beaute - szminka kolor golden sun nr55 - po prostu złota, lekko kryjąca, przy cieniutkiej wasrtwie wygląda delikatnie, ale raczej dla ciemnej/ ciepłej cery - zakupiona ponad rok temu we Francji, u nas chyba Nivea nie wprowadziła swoich kosmetyków kolorowych, zużycie niewielkie

- L'oreal Translucide - mogę zrobić odsypkę, odcień średni beż, czyli ten ciemniejszy (04) ale ładnie ze skrobią nawet na bladym licu sie prezentuje

Kosmetyki o wiekszym zuzyciu, mniejszej wratości lub z trochę zniszczonymi opakowaniami:
- Vichy normaderm na noc - zakupiony rok temu we Francji, używany przez zimę, zostało ok 1/4 - 1/3
- Iwostin solecrin - krem ochornny spf50+ - uzywany od kwietnia, zostało ok połowy
- Ava samoopalacz do cery ciemnej (na nogi nadaje się dl;a każdego) - zostało 3/4 lub nawwet więcej, uzywany od roku
- Vichy normaderm na dzień - zakupiony we Francji rok temu, jako, ze ma pompkę to ledwo sie wyciska, na dnie bedzie sporo, ja zawsze odrkrecam i wygrzebuje pod koniec bedzie kilkanaście ml
- cień L'oreal - Color Resist, w kremie z aplikatorem jak błyszczyk ale włochaty, zakupiony rok temu we Francji, kolor khaki 06, zuzycie ok 1/3-1/2?? cięzko powiedziec. opakowanie wytarte troche - głownie zniszczony srebny pasek dookoła, raczej na wypróbowanie.
- L'oreal Translucide - podkład z wit.C, kolor nr15 chair - mi pasowal, mam jasna karnacje, przywieziony z Francji 1,5 roku temu - opakowanie z pompką 30 ml, niestety mam brzydki zwyczaj skubania etykiet, dlaego tylnia jest zadarta do gory... zużycie ciezko ocenic - mysle, ze została 1/3 (?) nie mam pojecia, bo uzywałam go ostanio rzadko, tylko na policzki i powieki, gdyby ktoś chcial wypróbowac do wiekszej wymiany.
- próbki Vichy Aera Teint - kolor Moyen Sand nr35 - 1,5 ml, przywiezione rok temu z Francji
- Maybelline dwufazowy płyn do demakijazu oczu 125ml - zostało 2/3--> ew. do większej wymiany
-St.Yves - kremowy żel pod prysznic Aroma Spa, kojąca lawenda i rumianek - z 345 ml zostało trochę mniej niż 1/2
- Vichy Skinset - próbka stabillizującego kremu nawilżającego, 1,5 ml
Vichy Lipo Metric - na celulit, próbka 7 ml (saszetka) sprzed 4 miesięcy z Francji
- Olay Multi Radiance - krem rozświetlająco-nawilżający - próbka 3ml
- Rossmann - Blond Spray - 200ml - zostało ok3/4 może ciut mniej
- Dermika maseczka nawilżająco-odświeżająca z koktajlem owocowym i witaminowym, kupiona zimą, poj 60ml - powninno być ok 1/2 (cięzko powiedzieć, może mniej, min 1/3, jakby ktoś chciał symbolicznie do jakiejs wymiany)
- Maska profesjonalna BIELENDA algowa ideal skin - 2 rodzaje, witaminowa, regeneruje i dotlenia, i cytrusowa do cery tłustej - mam je od paru miesiecy, mogę odsypać na 1-2 maski jako dodatek do wymiany -->cytrusowa nieaktulana, tylko witaminowa!!!

Mazidła (do przepisów z Mazidel i od Thanatosa):
- ekstrakty z :pine bark (mam duże opakowanie), centella, zielona herbata, skórka winogr., ginko biloba, soja,
- trochę skrobii i jedwabiu w proszku

- ocet ziołowy -- mam go sporo
- oleje: z alg, z orzechów laskowych, ew. mniejsze ilości z róży, z wiesiołka, orzecha włoskiego
- mocznik, kwas mlekowy, kwas salicylowy, bromelaina, --> w dużych ilosciach
- witamina c
- biobaza, polywax, bht, wersian dwusodowy, guma ksantanowa, propylen glikol --> dysponuję duzymi ilosciami, lecytyna 4 i 7, optiphen (male ilosci, bo mi sie wylal )
- błoto termalne od Thanatosa, -->symbolicznie do wiekszej wymiany
- biosiarka, gelmoist

Poszukuję :baza pod cienie Art Deco, próbki pudru lub olekju dr. Hauschka, głównie filtry: LRP, chętnie Bioderma, SVR
- ew. Atrederm lub Zorac, kremy LPR lub Avene
- woda termalna, Physiogel (krem i zel do mycia),
- ew. ciekawe ksiązki do nauki angielskiego

ubrania, kosmetyki do włosów, do ciała, maseczki, lakiery, szminki, depilacja, itp - stanowczo dziękuję - PAKUJĘ MAŁĄ WALIZKĘ!
zapachy,, kremy, kolorówka - raczej nie, chyba, że znajdzie sie cos wyjatkowo mnie interesującego lub dla mamy
ZAPRASZAM - ZALEŻY MI NA CZASIE ALE NIE BĘDĘ WYMIENIAĆ SIĘ NA SIŁĘ JEŚLI KOSZTY WYSYŁKI BĘDĄ WYSOKIE

wyjeżdzam 21 wrezśnia - paczki mogę wyslać do czwartku, ew. piątek. wtedy to wątek zostanie zamknięty.

Edytowane przez yolabb
Czas edycji: 2007-09-20 o 14:21 Powód: nieaktualne
yolabb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując