2015-07-03, 10:30
|
#1
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-10
Wiadomości: 212
|
Nie znasz życia, jeśli nie pracowałeś w gastro - nasze doświadczenia
Do założenia wątku skłoniła mnie decyzja o odejściu z pracy w krakowskiej gastronomii. Złożyło się na to sporo rzeczy, głównie bardzo nerwowy szef, oraz fakt, że była to praca na czarno. Facet skąpi na wszystko - klientom podajemy 1/4 plasterka cytryny do herbaty, pozwala na używanie przeterminowanych produktów, a jeśli coś mu się nie spodoba - robi głośną, wulgarną awanturę przy klientach. Bardzo chętnie "obcina" nam godziny za to, że jego zdaniem się "obijamy" - obijanie się to przykładowo bycie na zmywaku. Mogłabym napisać o tym książkę, zresztą kiedy będę mieć więcej czasu, opiszę inne zdarzenia.
Nie chcę, aby celem wątku były personalne wycieczki czy oczernianie naszych eks-pracodawców, tylko wymiana naszych doświadczeń poczas pracy w gastro - tych z klientami, szefami, przełożonymi oraz pokazanie wielu absurdów tej branży. Czekam na Wasze historie
|
|
|