Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kilkudniowy wyjazd - Kraków czy Wrocław? o miastach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-05, 17:23   #1
agataa92
Raczkowanie

Question

kilkudniowy wyjazd - Kraków czy Wrocław? o miastach

Zakładałam jakiś czas temu wątek o wakacjach Praga/Wrocław/Kraków.
Zdecydowałam się na Wrocław i Kraków. Jutro kupuje bilety. I mój plan jest taki aby pojechać do Krakowa tam 3 noclegi później z Krakowa do Wrocławia też 3 noclegi na weekend. Ale zastanawiam się czy to nie zbyt ,,droga'' impreza. Pociąg do Krakowa ok 40 zł później przejazd do Wrocławia polskim busem ok 20 zł no i powrót do domu też około pewnie 40 zł.
Udało mi się znaleźć tańsze noclegi(50 zł od osoby za dobe) - Ale może macie jakieś hostele do polecenia w niższych cenach ale w centrum by nie marnować kasy na dojazdy,
I co najwazniejsze! Bo zaczęłam się zastanawiać czy to jesdt sens tak 3 dni tu i tu. Czy to nie wyjdzie za dużo kasy bo same przejazdy do tego noclegi i jeszcze coś jeść trzeba przez te dni.. Bo jak liczyłam to już same noclegi w obu miastach to koszt 500 zł (a 50 zł za osobe więc tanio, 3 noclegi tu i tu).

Jak myślicie czy lepiej wybrać jedno miasto na 4,5 dni? Bo myślę o kilku dniach nie tylko dwóch. Chciałabym pozwiedzać oczywiście, zobaczyć coś fajnego, ale też może gdzieś usiąść, pójść na impreze, spędzić jakoś fajnie wieczór. Lubię że tak powiem jak miasto ,,żyje'' Które miasto wybrać? Wiem, że każde ma swój klimat.. Np.Wybrać Kraków a na weekend koniec sierpnia albo wrzesień do Wrocławia. Jaką opcje byście wybrali? Coś doradzili?
agataa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując