Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 11:27   #2341
Małgosia89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że jak coś się z tą krwią stanie (np. padnie prąd i się zmarnuje) to oni zamiast zadzwonić i powiedzieć, co się stało to dalej pobierają kasę. A Ty się o tym dowiadujesz wtedy, kiedy jest potrzebna a tu ZONK. Jak dla mnie porażka... A do tego tam jest kwestia możliwego wykorzystania przez kogoś innego jeśli jest zgodność ale nie wiem czy to wszystkie firmy mają.
To chyba zalezy od banku. Sa prywatne i panstwowe. W prywatnych masz pewnosc ze krew jest tylko i wylacznie wlasnoscia dziecka. Mnie tez szkoda kasy i jakos nie przemawia do mnie to wszystko..

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie byłam pewna, bo na kostki nie wyglądało [emoji12]

A przytyłam teraz już pewnie z 10 kg...

Lepszy wieloryb na fotce niż w realu [emoji14]

I już chyba będzie wywalać coraz bardziej, tak czuję... [emoji1]

O i można wyglądać? Można! [emoji1]
Ja mam w porównaniu z Tobą jakoś niżej ten brzuch chyba..

Wcale nie!
Ale już może nie będę narzekać. Smutno mi trochę, bo byłam taka pewna, że nie przytyję więcej niż 10 kg do porodu, a jednak będzie więcej. Trudno się przestawić ale wyjścia nie mam...

Ja wiem, jaki stosunek do tego ma szpital z moich okolic. Mama mi dziś opowiadała o dziewczynie, która urodziła tam ostatnio (już lipiec). Po 12 h porodu sn w szpitalu, stwierdzili, że zrobią cesarkę, bo dziecko chyba jest jednak za duże...
Osobiście, jakbym tyle czasu stękała z bólu i próbowała urodzić naturalnie, a z racji takiej, że coś nie idzie, więc pewnie dziecko za duże dopiero by mnie kroili, to bym ich wystrzelała jak kaczki. Przecież to tak jakby mieć 2 porody, sn i cesarkę jednocześnie

Chyba bez śmietanfixu się nie obejdzie... Na białko jajka działa soda, ale nie wiem czy by poszło ze śmietanką...

Takiej jeszcze nie widziałam w sklepach [emoji1]

A ja zawsze oddaję na śpiocha pierwszy mocz i jeszcze nigdy nie miałam bakterii w moczu. Ale może teraz wyjdą, bo mam przecież infekcję.

Pochwal się zdj [emoji6]

Podobnie jak ja, tylko ja tarką na baterię i bez maseczki, za to wymoczyłam stopy w chłodnej wodzie, na upał w sam raz [emoji1] i mam zielone paznokcie, jakoś się jeszcze udało tak zgiąć [emoji14]

Po komentarzach widać, że to raz działa, raz nie [emoji6]
Ja chyba wykorzystam sztuczkę z tym, że jakieś zwierzątko zabrało, albo z prezentem ale to już opcja dla starszych dzieci.

A co to epino??

Oby [emoji6] nie zniesę w szpitalu 3 dni a co mówić dłużej...

Faktycznie w czas, ale zaprawdę powiadam Ci, na pewno jesteś gotowa [emoji1]
Też myślałam, że dzieci w brzuchu dużo śpią, jakoś moja nie zamierza...

Dziwne tzn jakie mogą być?

Mama mi mówiła ostatnio, że będę mieć gorzej [emoji14] a problem z wybraniem pozycji ma zdecydowana większość mam, bo ciągle o tym słyszę. Ale już niedługo, bliżej niż dalej [emoji6]
Ja jestem w 31 tc, niedługo 32, więc do tp zostanie 8 tyg jak to trochę strasznie brzmi... [emoji1]

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Epino to balonik ktory wzmacnia nam miesnie krocza Mnie moj TZ namawia na ten czeski zamiennik i chyba kupie. Dodatkowo polozna mowila o ciekawym sposobie - okladach z kawy. Codziennie zaparzamy kawe i fusy przykryte gaza wsadzamy w majtki i chodzimy tak po 2h dziennie

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora