Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 10:53   #3360
Wonder Woman
Zadomowienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To nic nie płacą za wychowawczy?

Ja w Polsce nie mogłam sobie pozwolić na nie pracowanie. Z bólem serca szłam do pracy jak mała miała 9 miesięcy. W ogóle wtedy było dziwnie, bo macierzyński był tylko 3 miesiące. I nie wiem co kobieta miała zrobić z dzieckiem karmionym wyłącznie piersią.
No ale w Stanach tak to funkcjonuje. Chyba 8 tyg macierzyńskiego. I wio do roboty.
Gosia, na wychowawczym niestety bez kasy ale za to w tej chwili jest roczny macierzyński, wiec i tak jest niezła opcja tak, słyszałam, ze w Stanach tak to wyglada, nie wyobrażam sobie, ale jakby człowiek był zmuszony, to co zrobic.....
Finansowo jest gorzej, ale idzie sie przyzwyczaić, i tak nie mam teraz czasu, tudzież sposobności na zakupy jak kiedyś. Nawet w necie nie ma jak spokojnie poszperać, wiec jakoś na razie nie boleje aż tak z powodu uszczuplonego portfelu. Aczkolwiek trzeba było sie troche przereorganizowac finansowo, no ale cos za cos

Oczywiscie miało być "portfela" a nie "portfelu"....

Edytowane przez Wonder Woman
Czas edycji: 2015-07-07 o 10:55
Wonder Woman jest offline Zgłoś do moderatora