Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 12:51   #705
tygrysek83
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Ale sie rozpisalyscie. Zaczynam coraz lepiej ogarniać odpisywanie z tel.

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Dziękuję A z imieniem mamy problem bo mąż upiera się na Kinga( gdzie tutaj brzmi egzotycznie i dziwnie a nie cche abys miała problemy w przyszłości ze strony dzieci itp.) a ja upierm się na Hania

A ja po ostatniej wizycie dziś i nadal rozwarcie na 1 cm jak tydzień temu Także czekamy na piątek

Witaj

Kropka, powodzenia w piątek i daj znac po jak najszybciej
Kinga ładne Nie sadzilam że tam jakiekolwiek imiona uchodzą za egzotyczne.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Też ostatnio zaginęłam w akcji, ale podobnie jak u Wielu z Was brakowało czasu i weny.

Koziemleko, Stefan- serdeczne gratulacje!!!

Koziemleko-
wyglądałaś ślicznie! A strój Franka to już po prostu szał! Jak z jakiegoś żurnala z modą dziecięcą.

Leatitia1985- witaj!

Kropkaa- mi również imię Hania bardzo się podoba.
Jest obawa, że do piątku już nie zajrzę, więc już teraz życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki

Tygrysku- biedactwo... Mam nadzieję, że ta fala upałów szybko minie i nie będzie Ci już dokuczać.

Agunia- jak się czuje Sławek? Zdecydowaliście się na wyjazd?

Mariola- widzę, że za Wami ciężki okres. Trzymaj się dzielnie!

Frogutka- cieszę się, że dobrze znosisz ciążę Który to już tydzień? Bosko musi być znów czuć ruszające się maleństwo w brzuszku, zazdroszczę (ale tak pozytywnie )

U nas wszystko dobrze.
Milka coraz lepiej chodzi. Dalej wygląda jakby wracała nad ranem z imprezy, ale już coraz rzadziej ląduje pupą tudzież inną częścią ciała na ziemi.
Coraz więcej mówi i- cytując tekst z bloga Poli, który strasznie mi się spodobał- "niedobory słownictwa nadrabia dobrymi chęciami i natężeniem decybeli"
W tamtym tygodniu też przechodziła trzydniówkę- już drugi raz- ale na szczęście poza tym jest zdrowa jak ryba.
Zaczynamy ją odzwyczajać od nocniczka, ale na razie jedyny efekt jaki osiągnęliśmy jest taki, że wysadza na nocniczek wszystkie misie i lale i z poważną miną oznajmia nam, że "iś sisi" Hmmmm... Szkoda, że to nie Emilka sisi...
W ogóle ostatnio jest u nas szał na lale. Moja mama natychmiast obkupiła ją w kilka sztuk i mamy teraz ośmioosobowy lalowy żłobek, a mnie zaskakuje jak Emilka kopiuje na nich to, jak my troszczymy się o nią: karmi je, daje piciu, przytula, a ostatnio nawet wzięła z organizera na łóżeczku wacik, by jednej z nich wytrzeć pupę
Z innych ulubionych zabaw: obowiązkowy o tej porze roku basenik, piaskownica, malowanie kolorową kredą na chodniku (bardzo polecam!), puszczanie baniek mydlanych, podlewanie kwiatków.
Ponieważ nie umiem załączać zdjęć do klubu (jakim ja muszę być technologicznym imbecylem...), wrzucam Wam kilka tutaj

Słodka twoja córka jak zawsze.
U nas piaskownica na pierwszym miejscu.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Witam Po raz n-ty sprobuje tu wrócić jakoś ciężko ogarnąc wszystko. Monia teraz tylko mama i mama i za raczkę. Do pracy wychodzę marudzi a jak wracam to wszedzie za mna chodzi

Co do nocnikowania zaczeliosmy niedawno. Wczesneij z lenistwa nie prubowalam Szło jako tako. Rano jak się obudziła miała sucho i szybko na nocik i robila. W dzień czasami udało sie zlapac. Kupki nigdy. No i od 2 dni nie chce. Siada po fakcie i wtedy mowi siii.. Chyba trzeba przeczekac???

No i jedzenie też przy tych upałach masakra..

Rano zjada kanapkę albo jajecznice 1 jajo, pozniej mleko 240-270ml, pozniej owoce najczesciej mus (banan kiwi brzoskwinia maliny) pozneij zupa-jeszcze gotowana najczesciej dla niej na kroliku albo golebiu.teraz kilka lyzeczek No i popoludniu nie mam juz pomyslu. Jadla kasze ale teraz nawet ust nie otworzy. Najchetneij bakusie albo jogurt owocowy (kupuje z piatnicy te greckie) Wiem wiem ze nat z owocami lepszy. Ale dałam 3 razy naturalny z bakomy z owocami świeżymi i jak nigdy nie wymiotuje to te zwracała??

Czasami smaże placuszki z owocami.. Aaaaa.. i naleśniki uwielbia..

Stefan gratulacje Pokazesz foto??

Koziemleko wygladałaś świcznie.. a Franio jaki kawaler

Limonko śliczna córcia.. A jakie woski długie ma

A to my wczoraj

U nas przy upałach jadła jedynie owoce. Nic innego nie wchodziło.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
He przepraszam, że się nie odzywam, ale jakoś ciągle coś...

koziemleko, stefan wszystkiego najlepszego z okazji ślubu! Ogromne gratulacje
koziemleko wyglądałaś fantastycznie! A Franek jaki elegancik. Bomba

agunia4ever co ze Sławciem? to jednak 3dniówka? I co z Waszym urlopem?

Kropkaa kciuki, żeby córa poczekała spokojnie do 10.07 A jakie imię wybraliście?

natetitka u Was już piątki? Szok! Niezłe tempo

Hani nadal wychodzą dolne trójki, jakoś strasznie długo. Czasem smarujemy dentinoxem, a czasem jak widzę że ją wyjątkowo boli, jest rozdrażniona i płacze to nawet ibum.

Widzę, że etap mamizmu nie tylko u nas. A już się cieszyłam, że Hania taka bardziej otwarta i towarzyska się zrobiła to znów mama i mama...

Tygrysku rozumiem Cię doskonale bo Hanka też chce ciągle chodzić i nadal za rękę Wózek poszedł już zupełnie w odstawkę.

U nas wszystko dobrze Upały bardzo nie dokuczają- mamy dom prawie w lesie, wokół dużo drzew więc da się wytrzymać. Poza tym cały czas wieje więc aż tak nie czuć żaru.
Tylko mnie jakoś ciśnienie bardzo spadło i ostatnie kilka dni mam 90/50. Mimo to czuje się nieźle. I pochwale się, że nowy Lokator już się rusza W sobotę to nawet było widać!

Fajnie że już czujesz malucha. Wiadomo juz czy chłopak czy dziewczyna?

Ja dalej na urlopie na działce. Od dwóch dni sa tez kuzyni Kingi (4 i 6 lat) i można powiedziec ze Kinga jest wniebowzięta.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując