Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przetestuj bezpłatnie koloryzację włosów Olaplex!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 13:05   #2
Cirilla90
Przyczajenie

Dot.: Przetestuj bezpłatnie koloryzację włosów Olaplex!

Spadacie mi z nieba tym konkursem

Jestem naturalną ciemną blondynką. Oczywiście jako dzieciak, miałam włosy niemal białe, ale z wiekiem zaczęły mi ciemnieć i niestety przestało mi się podobać. Od około pięciu lat farbuję je bardzo jasny zimny blond. Mam niestety problem z moimi włosami "od spodu", które od dłuższego czasu nie chcą się pokryć żadną jasną farbą, odcień tam zawsze wychodzi ciemniejszy i nie mogę za żadne skarby go wyrównać. Nie zwracałam na to na początku uwagi, nie przejmowałam się tym dopóki nie zamarzyły mi się srebrne włosy. Niedawno użyłam srebrnego toneru, który nadał moim włosom cudowny siwy kolor. Niestety włosy od spodu zostały oczywiście nietknięte. Na początku wszystko było w miarę ok, ale gdy toner zaczął się wypłukiwać, pojawiły się okropne prześwity. Niestety wiem, że bez rozjaśnienia całych włosów, doprowadzanie ich do jednolitego tonu, cała moja zabawa z tonerami pójdzie na nic. O swoje włosy staram się dbać jak najlepiej i niestety boję się rozjaśniania, a raczej tego w jakim stanie pozostaną moje włosy po takim zabiegu. Chcę uniknąć konieczności obcinania, wolałabym raczej wybrać alternatywną wersję ich odbudowy. Włosy farbuję średnio co trzy miesiące, głównie stawiam na pozbycie się odrostów, resztą włosów jedynie "przeciągam" farbą dla wyrównania odcienia po całości. Ale i tak końcówki są przesuszone i rozdwojone. Mają skłonności też do wypadania.

Oczywistym też jest, że nie zawsze moje włosy wyjdą tak "zimne" jakbym chciała, dlatego też katuję je srebrnymi szamponami, żeby zlikwidować żółte tony. Zawsze chciałabym aby moje włosy były niemal srebrno białe

Tak się prezentują moje włosy na co dzień:

Tak niestety wyglądają "od spodu"

A tak wyglądały zaraz po użyciu tonerów i właśnie taki odcień chciałabym zachować cały czas na całych włosach

Wiem, że z takimi problemami boryka się wiele dziewcząt, a ostatnio panuje boom na "babcine" włosy, a wciąż brak konkretnych informacji po polsku jak uzyskać taki efekt i jak dbać o takie włosy. Jeśli tylko sprawicie mi tę gwiazdkę z nieba, jaką jest wygrana w konkursie, możecie liczyć również na obszerną relację na moim blogu
Cirilla90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując