Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapuszczanie włosów cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 15:50   #213
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VII

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Offtopic kwasowy? Chętnie Ja pilinguję 30% kwasem glikolowym (choć to stężenie zrobiło się już chyba dla mnie za słabe), a na co dzień ten sam kwas w stężeniu 15 w preparacie Iwostinu. Chwalę sobie!
Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Kup Bielendę mówili, będzie fajnie mówili.

A tak na poważnie chciałam kupić, ale nie kupię po Twoim poście
Producent wszędzie, także na opakowaniu, podaje nazwę: 40% kwas salicylowy, azelainowy, migdałowy, mlekowy. Podczas gdy skład (którego w necie oczywiście nie ma, a na maile z pytaniem Bielenda nie odpisuje) wygląda tak:

Aqua, Lactic Acid, Mandelic Acid, Propylene Glycol, Betaine, Glycerin, Azelaic Acid, Salicylic Acid, Xanthan Gum

No czy to nie jest celowe wprowadzanie w błąd? Gdybym wiedziała, że to głównie peeling mlekowo - migdałowy, to bym nie kupiła, bo wiem, że te kwasy na problemy mojej tłustej cery w ogóle nie działają.

No ale skoro kupiłam, to używam co 4 dni, tym bardziej, że data przydatności to 4 miesiące. Oczywiście do tego obowiązkowo SPF50.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
O to, że ciężko zrobić z nim preparat zawierający też inne składniki. No i jest mocno fotouczulający, a same wiecie, jak kosmetyczki i dermatolodzy informują o ochronie przeciwsłonecznej po zabiegach...
Aha, no to jasne. Tym bardziej ciekawa jestem tego toniku Glymed, bo nic innego z salicylem jako wiodącym kwasem nie znalazłam.

Cytat:
Napisane przez animale Pokaż wiadomość
piękności
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;52003680]Chimay, piękne masz włosy, najbardziej zachwyca mnie kolor
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Chimay bardzo ładne włosy i mam wrażenie że szybko Ci rosną, gładkośc nie do osiągnięcia u mnie, ale jeśli mogę też dodać trochę krytyki to mam wrażenie że są nieco oklapnięte i przeciążone.
Dziekuję
Może być, że są trochę klapnięte, używam ostatnio dużo dociążających produktów. Może to też wynika z tego, że przeważnie wklejałam foty po koku, po którym mam zawsze (krótkotrwałą) objętość, a zaraz po wyschnięciu moje włosy wyglądają właśnie tak, jak na tej focie. Ale zwrócę na to uwagę, bo włączam do akcji naftę, więc będzie porażający blask, ale muszę przy tym uważać na przeciążenie.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2015-07-07 o 15:51
chimay jest offline Zgłoś do moderatora