Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Witam, co o tym myślicie? Oszustwo, czy może jednak prawda?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 17:09   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Witam, co o tym myślicie? Oszustwo, czy może jednak prawda?

Cytat:
Napisane przez NomNom12 Pokaż wiadomość
Na maila dostałam wiadomość z ankietą konkursową i możliwością wygrania iphone 5s. Z nudów wypełniłam takową ankietę i wysłałam. Za parę minutek dzwonił do mnie Pan z orange, że gratuluje itp itd i coś tak jakaś umowa, że telefon na kartę, nic nie muszę płacić. I tu moje pytanie. Macie może doświadczenia z takimi konkursami? Bo troszkę dziwi mnie, że dają taki wypasiony telefon i to za darmo. Słowną umowę ,,podpisałam,, ale myślę, że to do niczego mnie jeszcze nie zobowiązuje, także z lekkiej desperacji postanowiłam spytać o opinie wizażanki
No dla mnie oszustwo albo co najmniej wyłudzenie danych - po pierwsze, jeśli byłby to konkurs, to nie musiałabyś a przynajmniej nie powinnaś podpisywać żadnych umów, po drugie, co to za konkurs, gdzie rozstrzygnięcie jest w kilka minut + naprawdę wierzysz, że ktoś da Ci telefon na kartę za darmo? Masz regulamin tego konkursu? Pomijając fakt, że pierwsze słyszę, by do telefonu na kartę trzeba było podpisywać umowę, skoro można kupić starter w każdym kiosku. I owszem, słowna umowa (nagrana) obowiązuje.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując