2015-07-07, 18:52
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
Napisane przez Margoza
Mam takie pytanie na przyszłość  Chodzi mi o peelingi medyczne czy jak kto woli kwasami. One są wykonywane zarówno i u kosmetyczki i u lekarza. Czy jest jakaś różnica gdzie są wykonywane tzn.chodzi mi o to czy dermatolog ma jakieś większe możliwości nie wiem np. może zwiększyć stężenie kwasu itd. niż kosmetyczka?
Tak w ogóle byłam na OSTATNIEJ (CZYLI 3!!) wizycie u dermatologa, mimo, że do końca zostały mi jeszcze 2 miesiące, ale powiedział, że jeżeli wszystko jest ok, to już na kontrole nie muszę przychodzić. Co mnie zdziwiło to to,że skończę brać na dawce 60 mg. Myślałam, że raczej stopniowo zmniejsza się, no ale jak widać każdy leczy inaczej...No i lekarz też zaproponował, żebym na wiosnę przyszłego roku przyszła na właśnie kwasy albo dermabrazję jeszcze zobaczymy. A z tego co patrzyłam na różne cenniki to w gabinetach lekarskich czy tam medycyny estetycznej te zabiegi kosztują średnio 2 razy więcej niż w gabinetach kosmetycznych. Wiadomo, że lekarz to lekarz, i pewnie pójdę do niego, ale tak się zastanawiam nad tym czy kosmetyczka ma takie same możliwości jeśli chodzi o te zabiegi.
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------
A i jeszcze chciałam zapytać osób, które leczą się prywatnie ile płacicie za wizytę u drm?
|
ja miałam takie kwasy u dermatologa, czy super efekty były to nie wiem każdy zabieg był po 250 zł, a miałam ich 5. szału nie było bo niedlugo po tym zdecydowalam się na izotek, ale kasy poszlo
ja płacę 70 zł za wizytę
|
|
|