Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta paleo.
Wątek: Dieta paleo.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-07-07, 20:06   #1819
Nowhere
Rozeznanie

Dot.: Dieta Paleo

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Z jakiego miasta jesteś?
Poczytaj sobie bloga Anity http://www.alpacasquare.pl/ W bardzo przystępny sposób przedstawia podstawowe informacje o tarczycy i pisze jak sobie radzić nie mając dobrego endo Ponadto jakiś czas temu zebrała w jednym miejscu namiary na dobrych endo z różnych miast, może akurat trafisz?
śliczne dzięki, już patrzę i szukam

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Moja rada - nie rzucaj się na głęboką wodę. Zacznij od eliminacji glutenu i chemii, to zawsze będzie niezbędne z innymi produktami działaj stopniowo, krok po kroku, sprawdzaj co Ci szkodzi, może nie będzie takiej szybkiej poprawy, ale też unikniesz rzucania się na to, co nie możesz. Stopniowo, krok po kroku, myślenie Ci się przestawi i pewnych rzeczy w ogóle nie będziesz traktować jako coś jadalnego
Druga rzecz - dogadzaj sobie, nie możesz się czuć jak na diecie, gdzie ciągle sobie czegoś odmawiasz, bo Twoja psychika będize tylko czekać na jej koniec próbuj nowych smaków, zobaczysz ile jest genialnych produktów, o których nawet nie wiedziałaś piecz z mąki kokosowej, kasztanowej, jedz banany, kokosa...
W necie jest masa przepisów, moje ulubione blogi przepisowe to readthelabel i cookitlean - dziewczyny mają naprawdę świetne pomysły [COLOR="Silver"]
taak, masz rację, tylko każde sięgnięcie po zboża kończy się napychaniem do bólu :/ nie umiem się zatrzymać na jednej kanapce, 80g makaronu. w paleo świetne jest to, że nie liczę w końcu kalorii, pomimo tabel w głowie nie jestem w stanie oszacować ile tłuszczu dalam do sałatki albo ile kalorii mają te warzywa więc na razie ten sposób żywienia bardzo mi się podoba. jedyne co to lubię sobie czasem pójść do jakiejś włoskiej knajpki, fastfooda, pubu albo kawiarni na słodką kawę ze znajomymi i pewnie ciężko będzie mi zrezygnować z tej społecznej funkcji jedzenia - ale założyłam że będę trakować takie wypady jako 20% odstępstw przy okazji, jak sobie radzicie z wychodzeniem na miasto przy paleo?
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując