2005-07-17, 21:22
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem radosną mężatką!
Uch Ela cieszę się, że mogłam
Cytat:
Napisane przez Ela
 jeszcze nie przywykłam do noszenia obrączki, dzis wyszlismy na spacer i mąż pyta -gdzie mam obrączkę, wiec mowie ze obok telefonu; a twoja? ,-obok telefonu 
|
Jacy zgodni jesteście w tym... oswajaniu obrączek 
Cytat:
Napisane przez Ela
Ale bedę nosić, będe bo mi się podoba. .
|
I dobrze Nie jestem pewna, ale obrączki chyba nie są obowiązkowe- a jak się "nimi zaślubia", to i się je nosi (nie tak, jak moi znajomi, którzy zrobili wszystko od A do Z wbrew swoim przekonaniom i wyszła szopka ).
Aha, coś mi się przypomniało Moja kuzynka przez pierwsze 2-3 miesiące po ślubie bardzo żywo gestykulowała, a przed zaobrączkowaniem była bardzo "stabilna" (ja to rozumiem, pewnie inaczej się czuła nawet fizycznie i nie mogła się "naużywać" tej obrączki ). Ciekawe, czy coś takiego i Ciebie (Was? ) dopadnie
Cytat:
Napisane przez Ela
Natomiast duchowo... cięzko okreslić... jestesmy "skazani" na siebie, odczuwam jeszcze wiekszą potrzebę dbania o ten związek, o każdy kolejny dzień. Tak żebyśmy ani ja ani mąż nie pomysleli kiedyś "żałuję", nawet wtedy kiedy wkradnie się przyzwyczajenie. Ksiądz na ślubie powiedział "bądźcie przyjaciółmi", a niedoszła teściowa: "miłośc przemija, ale szanujcie zawsze" chyba te slowa zapadly mi w pamięć i serce. Mam nadzieję..., chce zebysmy byli małżenstwem przyjaciół, darzącym się szacunkiem, serdecznością, zrozumieniem.
|
Życzę Ci tego z całego serca, Elu- tej przyjaźni Ale żeby miłość nie przeminęła!
Cytat:
Napisane przez Ela
Znamy sie od 8,5 lat, mamy wyremontowane mieszkanie, 0 kredytów, , podjeclismy decyzje o slubie wraz z pragnieniem dzidiusia. Co sie zmieniło? Chcemy go jeszcze bardziej, poważniej. Mam zamiar udać sie wkrotce na badania i przygotowywać sie do macierzyństwa.
|
Bardzo odpowiedzialnie Na pewno macie dużą satysfakcję z tego dobrego startu, który sami wypracowaliście
Cytat:
Napisane przez Ela
Co jeszcze sie zmieniło? Przed weselem marzylismy o własnym aucie, teraz próbujemy to marzenie zrealizowac i byc moze do sierpnia go zakupimy (Vectra). Chcemy jeszce w sierpniu pojechac chociaz w mini podróż, wycieczkę juz własnym samochodem.
|
Tylko wybierzcie jakieś romantyczne miejsce Na zapas- szczęśliwej drogi
|